9. aprīlī plkst. 11.00 Ventspils Augstskolā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kopā ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju (LKF) un Ventspils Augstskolu (VeA) rīkos ekspertu diskusiju „Meža nozare un Latvijas ekonomiskā neatkarība”.

„Ņemot vērā, ka Krievijas - Ukrainas konfliktsituācijas iespaidā vairākas tautsaimniecības nozares jau izjutušas būtiskus satricinājumus, svarīgi rīkoties laikus un jau tagad saprast, kā nostiprināt savas valsts konkurētspēju un neatkarību no ekonomiskām svārstībām. Viens no mūsu ekonomikas stūrakmeņiem arvien ir bijusi meža nozare ar īpašu nozīmi reģionos, tāpēc Ventspilij kā vienam no spēcīgākajiem Kurzemes centriem ir iespēja sniegt nozīmīgu ieguldījumu,” uzsver LKF izpilddirektors Kristaps Klauss.

Diskusijas „Meža nozare un Latvijas ekonomiskā neatkarība” mērķis ir dalīties līdzšinējā pieredzē un vienoties par turpmāko rīcību, lai veicinātu ilgtspējīgas meža nozares un Latvijas ekonomikas attīstību. Īpaša uzmanība tiks veltīta sadarbības veidošanai reģiona attīstībai, kas apvienotu uzņēmējus, augstākās izglītības pārstāvjus un citus ekspertus.

Ekspertu diskusijā savā pieredzē, atziņās un ieteikumos par iespējām attīstīt Latvijas ekonomiku ar meža nozares palīdzību dalīsies vairāki nozīmīgi eksperti:

  •     LTRK Ziemeļkurzemes nodaļas vadītājs Salvis Roga;
  •     VeA zinātņu prorektors Artūrs Vrubļevskis;
  •     LKF izpilddirektors Kristaps Klauss;
  •     Latvijas Bankas padomnieks Andris Strazds;
  •     LLU meža fakultātes dekāns Dagnis Dubrovskis;
  •     kokapstrādes uzņēmuma SIA „Kurekss” valdes priekšsēdētājs Jānis Apsītis.


Ekspertu diskusijā tiks diskutēts par tādiem jautājumiem kā meža nozares nākotnes potenciāls, nozares nozīme Latvijas reģionos un to attīstībā, noieta tirgi un attīstības iespējas. Pieteikties ekspertu diskusijai iespējams līdz 7. aprīlim, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi inga.bite@prae.lv .

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: