Otrdien atbildes spēli Baltijas Basketbola līgas pusfinālā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas šoreiz viesos tiksies ar igauņu "TU/Rock". Ventspilniekiem tajā ir jāaizstāv savā laukumā iegūtais 25 punktu pārsvars.

Pirmajā mačā Ventspilī laukuma saimnieki nodemonstrēja ļoti neatlaidīgu un agresīvu spēli aizsardzībā, tā faktiski pilnībā ierobežojot sāncenšu līderus. Vienīgais spēlētājs, kurš "TU/Rock” komandā gūto punktu ailītē ierakstīja divciparu skaitli, bija Tanels Soks (11), kamēr BK "Ventspils” tādi bija četri – Kristaps Janičenoks 15, Džerajs Grants 14, Mārtiņš Meiers 13 un Artjoms Butjankovs 11. Nevar teikt, ka viesi vispār netika pie metieniem, taču potenciālajiem snaiperiem tie visbiežāk nebija no ļoti ērtām pozīcijām. Toties pat pie pieciem tālmetieniem tika centrs Joseps Toome (realizēts viens), kurš iepriekšējos mačos no tālās distances bija metis vien pa pāris reizēm.

Igauņi švaki meta arī no soda metienu līnija (9/16 pret 12/18), zaudēja cīņu par atlēkušajam bumbām (36:40) un atdeva krietni mazāk piespēļu (8:19), galu galā sasniedzot savu sezonas antirekordu – 49 iemesti punkti, "Ventspils" uzvara 74:49. Līdz šai spēlei vissliktāk ar punktu gūšanu bija klājies FIBA Izaicinājuma kausa sezonas pirmajā mačā, kad viesos ar 56:74 tika atzīts rumāņu "Rovinari" pārākums. Komandas galvenais treneris Gerds Kullamē pēc mača nekautrējās atzīt, ka viņa padotie aizvadījuši savu sliktāko spēli sezonā, reizē arī paslavējot ventspilniekus, kas nav ļāvuši spēlēt labāk.

Jāpiekrīt, ka kurzemnieki šoreiz bija pārāki tieši kā komanda. Ko vien vērtas ir kopējām pūlēm izcīnītās astoņas atlēkušās bumbas ("TU/Rock" tādas bija 4) un lielais skaits rezultatīvo piespēļu. Interesanti, ka grieķis Niko Gikass mača laikā izpildīja tikai trīs metienus, toties atdeva sešas rezultatīvās piespēles un izcīnīja tieši tikpat daudz bumbu pie groziem. Šajā mačā trāpīt varēja gandrīz ikviens – pie punktiem tika visi pārējie spēlētāji, kas devās laukumā –, tā kā saspēles vadītājs varēja koncentrēties citām lietām. Pēc slimības dēļ ieturētās pauzes laukumā atgriezās arī Akselis Vairogs, 15 minūtēs tiekot pie pieciem punktiem un vienas atlēkušās bumbas.

Kullamē, protams, sola bez cīņas nepadoties un kalt plānus, kā šajā sērijā vēl kaut ko glābt. Savukārt Roberts Štelmahers uzsver, ka spēlei vēl priekšā otrais puslaiks – atslābināties nedrīkst. Taču arī aizmirst aizvadīto spēli ventspilnieki nedomā. Arī tajā bija labojamas lietas, bet, iespējams, kaut ko komandas sniegumā pirms atbildes spēles var arī pamainīt. Skaidrs, ka igauņi centīsies pārsteigt, jo kas cits atliek, ja jāatspēlē tik liels punktu deficīts. BK "Ventspils” par pārsteigumiem nav jārūpējas, bet jānospēlē tikpat apņēmīgi, kā pirmajā mačā. Štelmahers pēc Ventspils mača atzina, ka spēlētāji ir profesionāļi un saprot, cik nopietnas cīņas viņiem priekšā un kā tās jāaizvada. Tas jāpierāda arī atbildes spēlē.

Mača sākums Tartu pulksten 18.30.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: