Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņās par DUS automātiem, kuri «rij» kartes, medniekiem un meža cūkām, nocirstajām priedēm un kosmosa zondi.

DUS norēķinu automāts rij kartes

Ar nepatīkamām klapatām saskārušies vairāki ventspilnieki, kuru bankas kartes norītas automātiskajā degvielas uzpildes stacijā 1-2-3.

 

Studenti gatavo meteoroloģisko zondi

Seši Ventspils Augstskolas studenti pārstāv valsti starptautiskajās meteoroloģisko balonu sacensībās, kuru mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību kosmosa tehnoloģiju pielietojumam tautsaimniecībā.

 

Raizējas par nocirstajām priedēm

Ventspilnieki pamanījuši, ka Vasarnīcu ielas galā šobrīd notiek aktīva koku izciršana. Viņi uztraucas, vai brango priežu nociršana ir pamatota.

 

Par mežacūkām, medniekiem un likumiem

Par to, ka mežacūku skaits jāsamazina, ierobežojot to barību, nevis izšaujot; to, kā norit atsevišķu negodprātīgu mednieku cīņa par medību platībām, un citām medību jomas aktualitātēm runāja Popē notikušajā mednieku seminārā.

 

NOVADĀ

 

Aplamā deklarēšanās statistika

Piecu gadu laikā – no 2009. gada līdz 2015. gadam – iedzīvotāju skaits novadā ir samazinājies par 8,92%. Deklarēto personu skaits gan neprecīzi atspoguļo reālo situāciju.

 

Jāiztiek bez rotaļu laukuma

Novada domes rīkotais iepirkuma konkurss par bērnu rotaļu iekārtu piegādi un uzstādīšanu Vārves ciemā beidzies bez rezultāta. Vārves bērniem būs jāiztiek bez iecerētajām rotaļām.

 

Galvenā sāpe – netīrais ūdens

Vārves ciema iedzīvotāji nevēlas samierināties ar netīro un smirdīgo ūdeni, kāds viņiem plūst pa krānu. Ūdensagādes problēma bija pati nozīmīgākā tēma, kas izskanēja iedzīvotāju sapulcē.

 

SPORTS

 

Klāt Baltijas līgas pusfināls

Šodien BK Ventspils basketbolisti aizvadīs Baltijas Basketbola līgas pirmo pusfinālspēli, savā laukumā uzņemot Igaunijas vicečempionus – TU/Rock spēlētājus. Finālā iekļūs tā komanda, kas būs labāka divu spēļu summā.

 

VTO pagarina telpu futbola sezonu

Latvijas čempionāta telpu futbolā ceturtdaļfināla cīņā starp komandām FK VTO un RTU būs nepieciešama arī trešā spēle, jo pēc pirmajiem diviem mačiem sērijas rezultāts ir neizšķirts.

 

Seniori mačojās sporta spēlēs

No Latvijas 52. veterānu sporta spēļu sacensībām vieglatlētikā telpās ventspilnieki pārveduši 15 godalgas, tiesa, pacīnīties par augstu vietu komandu vērtējumā šoreiz nesanāca.

 

VIEDOKLIS

 

Gundega Mertena

laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore

 

Ir cilvēki, ir nauda

Valsts līmenī nav uzstādīts mērķis samazināt atšķirības starp reģioniem, starp pašvaldībām, tādēļ katrs dzīvo pa savam un katra pašvaldība atsevišķi arī veido savu politiku.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: