Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostas muitas kontroles punktā, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 500 litrus alkoholisko dzērienu ar Lietuvas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

2015. gada 7. martā, pārbaudot kādu Lietuvā reģistrētu kravas automobili pirms tā uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu, muitas amatpersonas atklāja, ka kravā atrodas nedeklarēta prece - alkoholiskie dzērieni.

Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem kravā no Lietuvas uz Norvēģiju tika vestas mēbeles. Kontroles laikā muitas amatpersonas konstatēja, ka starp mēbelēm ir paslēptas kastes, kurās atradās alkoholisko dzērienu pudeles ar Lietuvas akcīzes nodokļa markām.

Kontroles rezultātā kopumā tika izņemti 500 litri alkoholisko dzērienu: 480 pudeles (0,7 litru tilpuma) brendija "J.P.Chenet" un 164 pudeles (viena litra tilpuma) degvīna "Stumbras Vodka".

VID Muitas policijas pārvaldē 2015.gada 8.martā tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta 3. daļas par muitošanai pakļauto preču izvešanu no Latvijas muitas teritorijas caur Ventspils ostas muitas kontroles punktu nelikumīgā veidā. Par aizdomās turēto tika atzīts Lietuvas pilsonis. Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: