21.starptautiskā izglītības izstādē „Skola 2015” Ventspils Tehnikums piedalīsies vienotā Ventspils izglītības iespēju stendā, pilnvērtīgi atspoguļojot Ventspili kā pilsētu izglītībai, radošumam un personas veselīgai attīstībai. Izstāde notiks no 2015. gada 27. februāra līdz 1. martam starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala”, Rīgā. Ventspils izglītības iespēju stendā kopā ar Ventspils Tehnikumu piedalīsies Ventspils Jaunrades nama, Ventspils Mūzikas vidusskolas, Olimpiskā centra „Ventspils” un sporta skola „Spars”.

 

„Zināms, ka Ventspils Tehnikuma audzēkņus no citiem novadiem piesaista lielā mērā Ventspils pilsētas faktors, jo pilsētā ir sakārtota infrastruktūra, pilnvērtīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas sporta, kultūras un atpūtas jomā, līdz ar to, pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldībai, izglītības izstādē būs pieejama ne tikai informācija par Ventspils Tehnikuma izglītības programmām, bet arī plašāka informācija par izglītības un brīvā laika pavadīšanas iespējām pilsētā,” Ventspils pilsētas pārstāvniecību izstādē pamato Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere.

 

Ventspils izglītības iespēju stendā kopā ar Ventspils Tehnikumu piedalīsies Ventspils Jaunrades nama, Ventspils Mūzikas vidusskolas, Olimpiskā centra „Ventspils” un sporta skola „Spars”.

 

2015./2016.m.g. Ventspils Tehnikums uzņems audzēkņus 22 izglītības programmās, tostarp divas no tām jaunas – kokizstrādājumu izgatavošana un restorānu pakalpojumi. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja uzzināt visu ne vien par izglītības programmām, bet arī iepazīties ar iespējām, ko sniegs skolas jaunbūve. Jauno mācību gadu Ventspils Tehnikums sāks jaunajā skolas kompleksā – mūsdienīgās telpās, kas aprīkotas ar modernām iekārtām, turklāt nepieciešamības gadījumā audzēkņiem būs iespēja izmantot arī jaunuzcelto skolas dienesta viesnīcu.

 

Ventspils Izglītības pārvalde Rīgā piedalīsies izstādē “SKOLA 2015” kopējā stendā ar Ventspils Tehnikumu, Jaunrades namu, sporta skolu “Spars”, Ventspils Mūzikas vidusskolu, Olimpisko centru “Ventspils”. Ar digitālo foto prezentāciju un izdales bukletu paredzēts izstādes apmeklētājiem skolēniem un viņu vecākiem, skolotājiem parādīt kvalitatīvo izglītības vidi Ventspilī, tajā skaitā pieejamo pirmsskolas izglītību, mūsdienīgo vispārējo izglītību, kurā pastiprināta uzmanība veltīta dabaszinātņu apguvei, daudzveidīgo interešu un profesionālās ievirzes izglītības programmu piedāvājumu, kā arī moderno un sakārtoto infrastruktūru izglītības iestādēs.

 

Ar izdales bukletu piedalīsies arī sporta skola “Spars”. Izstādes apmeklētājiem ir sagatavota informācija par to, ka Sporta skolā ir 10 sporta nodaļas: basketbols, BMX, džudo, ložu šaušana, peldēšana, smaiļošana un kanoe airēšana, sporta vingrošana, svarcelšana, šorttreks un vieglatlētika. Nodarbības ir bezmaksas. Sporta skolā “Spars” trenējušies tādi slaveni sportisti kā Olimpiskais čempions šķēpa mešanā Dainis Kūla, smaiļošanā Vilnis Baltiņš, šorttrekā Haralds Silovs, svarcelšanā Eiropas junioru čempions Artūrs Plēsnieks. Sporta skolas svarcelšanas nodaļā par treneri strādā Olimpiskais vicečempions Viktors Ščerbatihs un vieglatlētikas nodaļā - Olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas treneris Māris Grīva.

 

Kā jau katru gadu, arī šogad izstādes interesentus Ventspils Jaunrades nams aicinās apmeklēt Baltijā modernāko un lielāko digitālo planetāriju un observatoriju.

Jaunums!!! Šogad izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar interešu izglītības un brīvā laika pavadīšanas iespējām Ventspilī. Stendā darbosies radošās darbnīcas un konkursi.

 

Visi interesenti laipni aicināti apmeklēt izstādi „Skola 2015” un Ventspils izglītības iespēju stendā tikties ar Ventspils Tehnikuma pedagogiem un audzēkņiem, kuri atbildēs uz interesējošajiem jautājumiem un informēs par iespējām apmeklēt Ventspils Tehnikumu, lai iepazītos ar skolas infrastruktūru un mācību programmām klātienē.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: