Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rosina pārtraukt piespiedu sērošanu

Daudzus namīpašniekus neapmierina valsts uzliktais obligātais pienākums sērot noteiktās dienās, uzvelkot pusmastā karogu sēru noformējumā. Iedzīvotāji rosina pārtraukt šo praksi, kā to sen jau izdarījušas Lietuva un Igaunija. Saeimā briest šim rosinājumam labvēlīgi likuma grozījumi, taču politiķi ir piesardzīgi. Arī represēto vidū vienprātības nav.

Plāno vasaras ceļojumus

Gatavojoties jaunajai tūrisma un atvaļinājumu sezonai, tiek plānoti atpūtas braucieni un ekskursijas. Vieni no populārākajiem galamērķiem joprojām ir Turcijas kūrorti.

2.lpp. Viedoklis: «Lai sērojam...», laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«... lai svinam! Mūsdienās dziedātu Skroderdienu Silmačos varoņi Ieviņa, Kārlēns un Rūdis. Un taisnība vien viņiem ir, jo valsts mums regulāri liek dažādus zīmīgus datumus atcerēties sērojot.»

3.lpp.

Plāno mainīt apgaismojumu vairākās ielās

Pašvaldība plāno vēl vairākās pilsētas ielās nomainīt nātrija apgaismojumu pret LED spuldzēm. Iespējams, LED apgaismojums drīzumā varētu būt Saules ielā, Lielajā prospektā, Tārgales ielā un Talsu ielā.

Piena nauda – plāksteris uz pušuma

Latvijas piensaimniekiem drīz sāks izmaksāt ES piešķirtos 7,7 miljonus eiro atbalsta maksājumu, taču tas zaudējumus nekompensēs. Piensaimnieki turpina strādāt ar zaudējumiem.

4.lpp.Problēma. Rosina pārtraukt piespiedu sērošanu

5.lpp. Kultūra. Publiku aizrauj latviešu roks

Grupa Robert Peterson's Flamboyant Four atgriezusies no starptautiska festivāla, kurā ar savu sniegumu izpelnījusies skatītāju ovācijas.

Arhitektūra un sveiciens no saules

Teātra nama apmeklētājiem ir iespēja apskatīt divas jaunas izstādes: viena iepazīstina ar mūsdienu arhitektūru, otra – gleznotājas Daigas Krūzes daiļradi.

Valks raksta par dzīvi bez elektrības

Iznācis otrais latviešu fantastikas un fantāzijas autoru stāstu krājums Zilie jūras vērši, un tajā iekļauts arī Jāņa Valka stāsts EMP.

6.lpp. Intervija. Gods un līdzšinējā darba novērtējums

Jaunā Ventspils tiesas priekšsēdētāja ILZE FIŠERE šajā tiesā strādā jau 17 gadu. Viņa sarunas laikā daudz smaida, smejas, un, viņasprāt, darbs tiesā ir ne tikai interesants, bet arī pat radošs. Par vienu no saviem galvenajiem mērķiem jaunā tiesas priekšsēdētāja uzskata tiesas telpu sakārtošanu, jo, viņasprāt, ēku pašreizējais stāvoklis kaut ko liecina arī par tiesas prestižu.

7.lpp.

Dzīvnieku patversmē klibo dokumentālā puse

Pārtikas un veterinārā dienesta pienākumos ir kontrolēt veterinārās uzraudzības objektus, starp tiem – arī dzīvnieku patversmes.

Iepazīstieties – pilsētas basketbols!

Turpinot iepazīstināt ar komandām, kas šosezon startē pilsētas basketbola čempionātā, jūsu uzmanībai novada pārstāvji – SK Tārgale.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: