Ventspils pilsētas dome 20. februārī nolēma slēgt deleģēšanas līgumu ar Ventspils Jauniešu domi, lai sadarbotos topošās Jauniešu mājas izveidē Ventspilī.

Deleģēšanas līgums paredz, ka biedrība "Ventspils Jauniešu dome" organizēs jauniešu iniciatīvu atbalsta pasākumus topošajā Jauniešu mājā, kā arī turpat nodrošinās informācijas punkta darbību un piedāvās neformālās apmācības par dažādām jauniešus interesējošām tēmām. Kopumā Jauniešu mājas izveidei un saturisku pasākumu nodrošināšanai Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā plānots finansējums 110 000 eiro apmērā.

Sadarbojoties ar šo jauniešu organizāciju, plānots veicināt Ventspils jauniešu iesaisti sabiedriskajā dzīvē un pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī motivēt jauniešus izvēlēties sev atbilstošākos izglītības un karjeras virzienus, kā arī sniegt jauniešiem informāciju par pieejamajām iespējām.

Ar dažādu projektu, pasākumu un neformālu apmācību palīdzību jauniešus iedrošinās būt patstāvīgiem, uzņemties atbildību, attīstīt iniciatīvu un palielināt savu konkurētspēju labākas izglītības iegūšanā un darba tirgū.

Biedrība "Ventspils Jauniešu dome" dibināta 2003.gada 28.aprīlī un ir guvusi pieredzi dažādu jauniešu mērķauditorijai domātu vietēju un starptautisku pasākumu un projektu īstenošanā. Regulāri tiek organizēti izglītojoši un informatīvi pasākumi, apmācības un projekti, aktivitātes izglītojamo pašpārvalžu kapacitātes celšanai. Biedrība "Ventspils Jauniešu dome" ir iekļauta Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes organizāciju sarakstā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: