Kopš 2014. gada nodibinājuma „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” izveidotais „Kurzemes Democentrs” var oficiāli lepoties ar piešķirto zinātnes un tehnoloģiju muzeja statusu. Šobrīd „Kurzemes Democentrs” ekspozīcijas atrodas Ventspils Augsto tehnoloģiju parks 1 un ir atvērtas publiskai apskatei.

Esošo ekspozīciju ir papildinājuši jauni eksponāti – viesmīlīgais robots Robis, dancojošais Rīgas bebrs jeb papildinātā realitāte, ačgārnās brilles un interaktīvā projekciju siena.

Zinātnes un tehnoloģiju muzejs „Kurzemes Democentrs” ir interaktīvs centrs, kas bērniem, jauniešiem un ikvienam interesentam piedāvā aktīvu, aizraujošu, izzinošu un interesantu piedzīvojumu, iepazīstot tehnoloģiju pasauli.

Apmeklētājiem kopā ar saviem draugiem un tuviniekiem ir iespēja izbaudīt veselīgu sacensības garu, ar domu spēku kosmosā palaižot raķeti. Rekorda uzstādītājiem sarūpētas arī īpašas pārsteiguma balviņas. Tikpat jautru un aizraujošu piedzīvojumu piedāvā arī interaktīvie fotostendi, kas Kurzemes Democentra viesiem ļauj nofotografēties kopā ar Ventspils tūrisma objektiem, iejusties prinča Viljama mīļotās Keitas Midltones lomā vai citos slavenību tēlos, kā arī ieraudzīt sevi kosmosā.

Zinātnes un tehnoloģiju muzeja mērķis ir sniegt zināšanas apmeklētājiem par Kurzemē ražotiem tehnoloģiskiem produktiem, kā arī ar interaktīvu ekspozīciju, radošu darbnīcu un citu izglītojošu pasākumu palīdzību veicināt bērnu un jauniešu interesi par tehnoloģijām un ietekmēt karjeras izvēli par labu inženierzinātnēm un dabas zinātnēm.

 

Ciemos tiek gaidītas ne vien Latvijas skolēnu grupas, bet arī ģimenes ar bērniem un, protams, pieaugušie, kas vēlas interesantā un nebijušā veidā atgriezties savā jaunībā un ļauties zinātkāres atklāsmes „aha” momentiem, iepazīstoties ar dažādiem Kurzemē ražotiem produktiem un tehnoloģiskiem risinājumiem.

 

Kurzemes Democentrs sadarbībā ar SIA „Aspired” piedāvā arī radošās darbnīcas, kas ir lielisks instruments, lai gudri izklaidētos, veidotu komandas garu, attīstītu sacensību prieku un kopumā veicinātu interesi par tehniskajām jomām, kas mūsdienās viennozīmīgi ir perspektīvākās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: