Šodien katoļu baznīcā ir Pelnu trešdiena, kas iezīmē Lielā gavēņa sākšanos. Šogad Pāvesta ziņojuma tēma – nebūt egoistiskiem.

Sākoties Lielajam gavēnim, visās katoļu baznīcās notiek īpaši dievkalpojumi, kuros garīdznieki svētī pelnus un tos kaisa uz ticīgo galvām vai uz pierēm ar tiem uzvelk krusta zīmi. Bībelē pelni ir simbols grēku nožēlai un tam, ka cilvēka dzīve uz šīs zemes ir pārejoša. Pelnu zīme apliecina cilvēka apņemšanos nožēlot savus sliktos darbus un atgriezties pie Dieva.

 

Ik gadu, sākoties gavēnim, Romas pāvests raksta vēstījumu. Šogad pāvests Francisks vēstījumā aicina nebūt egoistiskiem, jo vienaldzīga attieksme jau ir ieguvusi pasaules dimensiju. "Tik tālu, ka šodien varam runāt par vienaldzības globalizāciju," teikts vēstījumā. Viņš atgādina, ka vienaldzība pret tuvāko ir kārdinājums, ar ko kristiešiem jātiek galā.

 

Pāvests atgādina, ka Dievs nav vienaldzīgs pret pasauli, tikmēr pasaule cenšas noslēgties sevī. Lai cilvēki nekļūtu vienaldzīgi un nenoslēgtos sevī, tiem ir vajadzīga atjaunotne, uzsver pāvests.

 

Katoļu baznīca aicina ticīgos šodien ievērot stingru gavēni - atturēties no gaļas ēdieniem.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: