Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas: par Latvijas labākajiem tirgotājiem – ventspilniekiem un basketbola gladiotoriem, kuri cīkstēsies Ventspilī.

AKTUĀLI

Labākie tirgotāji arī Ventspilī

Jau divdesmito reizi noskaidroti Latvijas labākie tirgotāji, un septiņi no tiem ir ventspilnieki. Uz konkursa Latvijas Labākais tirgotājs 2014 apbalvošanas ceremoniju Rīgas domes telpās pagājušajā ceturtdienā bija ieradušies četru uzvarētāju pārstāvji – pilskroga Melnais sivēns vecākais pavārs Uldis Ernstsons (no kreisās), Ventspils muzeja direktore Margarita Marcinkeviča un abu Ventspils BENU aptieku reģionālā menedžere Aija Brante.

Skolēni meklē privātskolotāju

Ja mācībās radies robs vai arī ir vēlēšanās iegūt plašākas zināšanas kādā no mācību priekšmetiem, skolēni meklē privātskolotāju. Vispieprasītākās ir privātās nodarbības matemātikā un angļu valodā.

Par elektrību maksā dzelzceļam

Vecākiem cilvēkiem, kuriem nav iemaņu informācijas tehnoloģiju izmantošanā, grūti saprast jauno elektroenerģijas patēriņa apmaksas sistēmu. Vēl grūtāk ir maznodrošinātajiem ventspilniekiem, kuriem elektroenerģiju piegādā Latvijas dzelzceļš, un kuri nezina, kā viņiem saņemt atbalstu norēķiniem par elektrību pirmajiem 100 kilovatstundām mēnesī.

Talsu veco slimnīcu plāno pārdot

Ventspils pašvaldībai daļēji piederošo Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāles veco ēku, visticamāk, pārdos izsolē.

 

KULTŪRA

 

Iespēja iepazīt jaunu amatu

Līdz šim Amatu mājas apmeklētāji varēja uzzināt podnieka, audējas un skolmeistarienes amata noslēpumus, bet tagad klāt nācis arī godu rīkotājas amats.

jūrK aiziet no Jūrkalnes

Laikmetīgās mākslas telpas darbība Jūrkalnē šobrīd iepauzēta, tomēr mākslinieku vidū tā tiek uzskatīta par augstas raudzes mākslas izpausmes vietu.

Kas pamodina zvēru cilvēkā

Kriminālromānu sēriju Izmeklē Anna Elizabete papildinājis jauns darbs – Siers otrajai pelītei. Tā autore rakstniece Dace Judina grāmatas iznākšanas svētkus nosvinējusi Ventspils Rakstnieku mājā, kur radoši strādā kopš janvāra vidus.

SPORTS

Basketbola gladiatorus gaidot

Šīs nedēļas beigās Ventspils uzņems Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēli, turklāt šis pasākums pie mums notiks jau sesto reizi. Kā vērtēt šādu atzinību un pašu Zvaigžņu spēli – to jautājām pilsētas mēram un BK Ventspils prezidentam Aivaram Lembergam.

VIEDOKLIS

Laikraksta "Ventas Balss" galvenā redaktore

Gundega Mertena

Pelnīti

Ceturtdien Rīgas domē vairākkārt izskanēja labi vārdi ventspilniekiem. Tur godāja tos, kuri Latvijā atzīti par labākajiem tirdzniecībā. Patiess prieks, ka starp viņiem ir tik daudz mūsējo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: