Latvijas Basketbola līgas (LBL) centrālajā spēlē šodien "VEF Rīga" ar 75:67 izbraukumā pārspēja "Ventspili", tādējādi revanšējoties par zaudējumu 21. janvāra spēlē Bauskā (85:90).

Apskati foto!

Pirmais puslaiks

Sastāva problēmu dēļ (nespēlēja Ronalds Zaķis un Bamba Fals) rīdzinieku spēles stils bija samērā viegli prognozējams – spēlēšana ar īso sastāvu un ātra basketbola piekopšana. Mača sākumā ventspilniekiem tas gan sagādāja grūtības. Mājinieki vairākas reizes iekrita, zaudējot punktus VEF ātrajos pretuzbrukumos. Pirmās ceturtdaļas vidū veiktais izrāviens ļāva Nikolaja Mazura vadītajai komandai izvirzīties vadībā ar pārliecinošo 30:16.

Otrajā ceturtdaļā rīdziniekiem vairs tik labi neveicās ar savu iespēju izmantošanu, taču uztraukums bija manāms arī mājinieku darbībās. Līdz ar to otrais ceturksnis bija salīdzinoši mazrezultatīvs, bet VEF izdevās pat nedaudz palielināt pārsvaru (46:31). Pirmajā puslaikā kopumā pārliecinošāk izskatījās tieši rīdzinieki, kuri balstījās uz ātrāku pāreju uzbrukumā un agresīvu spēli aizsardzībā. Ventspilnieki tikmēr nespēja pilnībā izmantot garā sastāva priekšrocības, lai gan atsevišķos mirkļos uzbrukumā spilgti izpaudās, piemēram, Mārtiņa Meiera pārākums.

Otrais puslaiks

Otrais puslaiks sākās ar diezgan haotisku spēli abu komandu izpildījumā, taču mājinieki ātri atguvās, turklāt paveica to iespaidīgi. Žaņa Peinera realizētos soda metienos minūtes laikā ar tālmetieniem nostiprināja Dāvis Lejasmeiers un Kristaps Janičenoks, un "Ventspils" pietuvojās līdz -7 (39:46).

Pēc minūtes pārtraukuma Mazura komanda atgriezās spēlē. Aktīvi turpināja spēlēt Džeralds Robinsons, Roberts Lauerijs un Jānis Timma, un VEF atguva zaudētos punktus, atjaunojot divciparu skaitli savā pārsvarā. Arī ceturtajā ceturtdaļā būtiskas izmaiņas spēlē nebija vērojamas – "Ventspils" šovakar nedemonstrēja tādu sniegumu, kas pret salīdzinoši veiksmīgo VEF ļautu atgūt ievērojamo pārsvaru. Rīgas kluba līderi ar veiksmīgām individuālām darbībām neļāva mājiniekiem pietuvoties rezultātā un izcīnīja uzvaru ar 75:67.
 
sportacentrs.com
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: