Rīgas apgabaltiesa šodien bijušā ministra Edmunda Sprūdža izteikumus par Aivaru Lembergu atzina par godu un cieņu aizskarošiem un piesprieda Sprūdžam kompensācijai Lembergam maksāt 2000 eiro.

Rīgas apgabaltiesa šodien nospriedusi atzīt bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža veltītos izteikumus Ventspils mēram Aivaram Lembergam par godu un cieņu aizskarošiem.

Tiesa nospriedusi, ka Lemberga prasība ir apmierināma daļēji un Sprūdžam būs jāmaksā morālā kompensācija 2000 eiro apmērā. Tiesa atzinusi, ka Sprūdža teiktais LNT radījumā "900 sekundes" "Jums ir jāsaņem ... taisnīgs sods, zaglim, tāpat kā filmā, ir jāsēž cietumā." un "Un tieši, pateicoties tai Jūsu nesodāmībai, kuru Jūs pērkat par publisku nodokļu maksātāju naudu, tajā skaitā par Ventspils iedzīvotāju naudu." ir Lemberga godu un cieņu aizskaroši izteikumi.

No Sprūdža tiks piedzīta ne tikai morālā kompensācija, bet arī tiesāšanās izdevumi 2242,56 eiro apmērā un 36,94 eiro, kas jāsamaksā valstij par izdevumiem, kas radušies saistībā ar lietas izskatīšanu.

Tiesa noteica atbildētājam termiņu sprieduma labprātīgai izpildei - 10 dienas no sprieduma spēkā stāšanās brīža.

Pārējā daļā tiesa nosprieda prasītāja prasību pret atbildētāju noraidīt.

Pilns spriedums būs pieejams 18.februārī un to varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Civillietu departamentā 30 dienu laikā, iesniedzot kasācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: