Lai izprastu medicīnisko pakalpojumu pieejamību Ventspils pilsētā un novadā, šodien Ventspils slimnīcu un poliklīniku darba vizītē apmeklēja veselības ministrs Guntis Belēvičs.  Ministrs apsprieda arī vairākus ar veselības aprūpes nozari saistītus būtiskus jautājumus arī ar pašvaldības vadību.

Apskati foto!

Ventspils mērs Aivars Lembergs preses konferencē pauda viedokli, ka būtu jāpārskata  jautājums par Neatliekamās medicīnas palīdzības nodrošinājumu valstī, jo dati liecina, ka pēc tam, kad tika veikta šī pakalpojuma decentralizācija situācija ir pasliktinājusies nevis uzlabojusies. «Pirms centralizēta dienesta izveidošanas ātrā neatliekamā palīdzība ieradās piecpadsmit minūšu laikā 99% gadījumu, pēc centralizēta dienesta izveides – 90% gadījumos,» rezumēja Ventspils mērs.

Viņš atgādina, ka savulaik jau  paudis savus iebildumus par to, ka neatliekamo medicīnas palīdzību vairs neorganizē slimnīcas, bet centralizēts dienests. Lembergs pauž viedokli, ka centralizācija tikai veikta koruptīvu interešu dēļ un šobrīd, kad pierādījusi sevi kā neefektīvu, būtu pārskatāma. Šis ir viens no jautājumiem, ko pašvaldība šodien pārrunājusi ar ministru,

Tāpat ar ministru pārrunāti jautājumi par ES fondu finansējuma pieejamību ne tikai Rīgas, bet arī reģionu slimnīcām, kā arī cilvēkresursu jeb personāla jautājums slimnīcās. Savukārt ministrs no savas puses izteicis vēlmi iepazīties ar primārās un ambulatorās veselības aprūpes pieejamību pilsētā, kā arī ar pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldības praksi Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: