Ar "Ventspils" uzvaru pār "Daugavpili" (2:0) turpinājusies pirmssezonas turnīra Ziemas kausa izcīņa 2015. Abus vārtus "Ventspils" guva pirmajā puslaikā, turklāt pirmos pēc rupjas vārtsargs Georgija Čižova kļūdas, kad atzīmējās Jurijs Žigajevs, bet otros vārtus guva Ģirts Karlsons.

"Ventspils" Ziemas kausa pirmajā spēlē savā sastāvā pieteica Lietuvas pussargu Riti Leliūgu, kurš pirms pāris gadiem pārstāvēja "Liepājas metalurga" vienību, bet pēdējās sezonas pavadīja Viļņas "Žalgirī". Dzeltenzilā formā laukumā izgāja arī Ritus Krjauklis (pēc vairākiem DĀR pavadītiem gadiem iepriekšējā sezonā spēlēja "Spartakā") un iepriekš Lietuvā spēlējušais aizsargs Antons Jemeļins.

"Ventspils" sākumsastāvā bija arī Ģirts Karlsons un Jurijs Žigajevs, kā arī Alans Siņeļņikovs, bet Maksima Uvarenko atbrīvoto vietu vārtos ieņēma Jevgeņijs Ņerugals, kurš iepriekš spēlēja Daugavpils "Daugavā". Savukārt "Daugavpils" pieteica 18 gadus veco uzbrucēju Vitāliju Dubrovski, "Ventspils" dublieru pārstāvi, un ļoti ticams, ka viņš paliks komandā arī Virslīgas sezonas laikā.

Spēles sākumā aktīvāk darbojās "Daugavpils" futbolisti, taču līdz nopietnai vārtu gūšanas iespējai netika. Bet nepaveicās laukuma otrā pusē, jo pēc visai tāla un lēna centrējuma bumbu nespēja notvert "Daugavpils" vārtsargs Georgijs Čižovs. Bumba nokrita Jurija Žigajeva kāju priekšā, kurš nekautrējās to uzreiz raidīt vārtos.

Pēc tam "Ventspils" pamazām pārņēma iniciatīvu, un 34. minūtē pieķēra "Daugavpils" aizsardzību guļam - soda laukuma tālajā pusē nepiesegts bija palicis Karlsons, kurš no tuvas distances viegli pārspēja Čižovu, panākot 2:0.

Otrajā puslaikā "Ventspils" laukumā sūtīja pagājušajā sezonā iemēģinātos leģionārus Šeiku Diaņu un Ndue Mujeci, bet "Daugavpils" Čižova vietā vārtos sūtīja 15 gadus veco Andreju Šulģintovski, vēlāk laukumā devās arī pārbaudāmais spēlētājs no Igaunijas Antons Isakovs (20 gadus vecs pussargs, spēlējis Igauniajs U17 izlasē). "Ventspilij" piederēja ievērojams teritoriālais pārsvars, taču gan pašu neprecīzie sitieni, gan Šulģintovska veiksmīgā spēle neļāva gūt trešos vārtus, un mačs noslēdzās ar rezultātu 2:0.

Ziemas kauss rīt un parīt turpināsies ar B grupas spēlēm, bet "Ventspils" nākamo maču aizvadīs tieši pēc nedēļas pret "Metta/LU".

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: