Ventspils Augstskolā darbu uzsācis jauns Zinātņu prorektora pienākumu izpildītājs Artūrs Vrubļevskis.

Viņš studējis Amerikas Savienotajās Valstīs Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā, kur ieguvis doktora grādu fizikā, izstrādājot doktora disertāciju “Magnētiskās pārsaistes eksperimentālā izpēte 3D ģeometrijās”. Disertācijā veicis pētījumus fundamentālajā plazmu fizikā par pārsaisti trijās dimensijās, un līdzīgu pētījumu pasaulē šobrīd ir ļoti maz.

Prorektora pienākumu izpildītājs aktīvi piedalījies zinātniskajās konferencēs, darbojies kā pētnieks, pasniedzis lekcijas Rīgas Tehniskajā universitātē un ir iekrājis jau ievērojamu publikāciju skaitu. Bijis arī Fizikas doktorantūras studentu padomes biedrs un prezidents.

Iepriekš A. Vrubļevskis ieguvis bakalaura grādu Kolbī koledžā (Colby College, ASV). Prakses laikā viņš piedalījies RTU Materiālu Fizikas laboratorijā notiekošajos poliizoprēna – nanostrukturēta oglekļa kompozītu pētījumos, sniedzot arī savu ieguldījumu un izveidojot datora programmu, kas nolasa un saglabā elektronisko svaru mērījumus.

Artūrs Vrubļevskis ir priecīgs par lielisko iespēju pierādīt sevi Ventspils Augstskolā un ir pārliecināts, ka sadarbība būs veiksmīga.

Šobrīd A.Vrubļevskis strādās kā Zinātņu prorektora pienākumu izpildītājs līdz Ventspils Augstskolas Senāta sēdē tiks apstiprināts amatā. Ventspils Augstskola cer, ka ar savu starptautisko studiju un darba pieredzi viņš dos būtisku ieguldījumu augstskolas zinātniskajā darbā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: