Aizvadītajā nedēļā SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ventspils filiāles Infekciju slimību nodaļā reģistrēts pirmais gripas saslimšanas gadījums. Sācies gripas laiks, un, lai izvairītos no saslimšanas, iedzīvotāji aicināti ievērot visus nepieciešamos pasākumus, lai novērstu šāda veida saslimšanu.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, reģistrētās gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) saslimšanas Rīgā ievērojami palielinās un gripas epidēmija sagaidāma visai drīz, tomēr Ventspils slimnīcā pagaidām oficiāli reģistrēts tikai viens gripas saslimšanas gadījums, un ar gripas simptomiem iestājušies vēl divi pacienti. Slimnīcā šobrīd izsludināts pacientu apmeklēšanas ierobežojums.

Gripas vīrusi galvenokārt izplatās ar sīkiem pilieniem, kas rodas inficētajai personai runājot, šķaudot vai klepojot, kā arī ar rokām un priekšmetiem, kas piesārņoti ar elpceļu izdalījumiem.

Cilvēkiem, kuriem ir tieša saskare ar gripas slimnieku, kā arī profilakses nolūkos, Ventspils slimnīcas infekcioniste Dr. Gunta Andersone iesaka lietot remantadīnu – pa vienai tabletei dienā. Pieejamas arī gripas vakcīnas.

Ventspils slimnīcas infekcioniste Dr. Gunta Andersone iedzīvotājiem atgādina, ka izvairīties no gripas palīdzēs arī vienkārši ikdienas profilakses pasākumi: ģērbties piemēroti laika apstākļiem, pēc iespējas retāk apmeklēt vietas, kur uzturas daudz cilvēku, vēdināt telpas, mazgāt rokas ar ziepēm vairākas reizes dienā, kā arī pietiekoši daudz uzturā lietot šķidrumu, iekļaut ēdienkartē pēc iespējas vairāk produktu, kas palīdz organismam cīnīties ar vīrusiem un saglabāt veselību, izvairīties no fiziskās un emocionālās pārslodzes, ievērot pilnvērtīgu miega režīmu, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

Pamanot pirmos gripas simptomus, kas ir paaugstināta ķermeņa temperatūra, drebuļi, galvassāpes, „kaulu laušanas” sajūta, sauss klepus, sāpošas acis, nekavējoties jāvēršas pie sava ģimenes ārsta.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 06.11.2020, 21:26:32

    Xxx

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: