19. janvārī Ventspilī kāda sirmgalve kļuvusi par telefonkrāpnieku upuri. Solot palīdzēt nelaimē nonākušai radiniecei, kundzei tika izkrāpti 2000 eiro.

Ap plkst. 13:30 sievietei uz mājas tālruni piezvanīja nepazīstamas personas un stāstīja par radinieci Baltkrievijā, kura nonākusi nepatikšanās un kurai nepieciešama palīdzība,  lai nebūtu ,,jāiet cietumā’’. Tika prasīta konkrēta summa -  4000 eiro. Kundze teikusi, ka tādas naudas viņai nav, ka ir 2000 eiro. Tad vīrietis, kurš uzdevies par advokātu, atzinis, ka pietiks arī ar šādu summu un vaicājis, vai nauda ir mājās, turklāt interesējies, kādās banknotēs. Kamēr norisinājusies šī telefonsaruna, ,,izpalīgs” no Ventspils jau bijis pie dzīvokļa durvīm un sirmgalve atdevusi viņam naudu. Vīrieša pazīmes – nevīžīga izskata,  tumšās drēbēs ar bārdu.

Sieviete pēc notikušā informējusi policiju un atzinusi, ka notikumi risinājušies tik strauji, ka nav varējusi atgūties, sazināties ar radinieci un noskaidrot, kas par lietu.

Šis ir pirmais šāda rakstura noziedzīgs nodarījums Ventspils pusē pēdējā laikā. Iepriekš līdzīgi notikumi risinājušies Liepājā – 2013. gada vasaras beigās un rudenī vairākkārt informējām par t.s. telefonkrāpnieku darbībām - personas zvanīja uz mājām galvenokārt gados vecākiem cilvēkiem un stāstīja par nelaimē nonākušiem tuviniekiem, solot palīdzību. Šādā veidā tika izkrāptas ievērojamas naudas summas.  Nodarītais materiālais kaitējums veidoja vairāk nekā 15 000 eiro, 2000 dolāru un 1235 latu. Pateicoties Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku operatīvajai rīcībai, aptuveni trešo daļu no visas summas izdevās atgūt un atdot cietušajām personām.  Tika aizturētas un sauktas pie atbildības četras personas no Lietuvas.

Saņemot šāda vai līdzīga rakstura zvanu nav jāmaksā prasītā summa, bet gan nekavējoties jāsazinās ar policiju un jāinformē par notikušo, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī. Lai pārliecinātos, ka bažām par tuvā cilvēka dzīvību un veselību nav pamata, ieteicams piezvanīt viņam pašam. Gadījumos, kad patiešām ir notikusi nelaime, policijas darbinieki NEKAD nelūdz naudu!

Policija aicina būt uzmanīgiem, nepalikt vienaldzīgiem un par šāda veida krāpniecības gadījumiem pabrīdināt savus radus un kaimiņus, īpaši cienījama gadagājuma ļaudis, kā arī izsaka pateicību ikvienam iedzīvotājam, kurš šādos vai līdzīgos gadījumos par notikušo informē policiju! 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: