Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) šogad ģimenes valsts pabalstu pārrēķinās un izmaksās bez papildu iesnieguma, informēja Labklājības ministrijas pārstāve Marika Kupče.

VSAA informācijas sistēmas datubāzē ir uzkrāta informācija par visiem pieprasītāja bērniem, par kuriem ir ticis piešķirts pabalsts, tajā skaitā arī par bērniem, par kuriem ģimenes valsts pabalsta izmaksa ir izbeigta.

Tomēr atsevišķos gadījumos informācija par visiem pieprasītāja bērniem var neparādīties VSAA informācijas sistēmā. Piemēram, gadījumā, ja ģimenes valsts pabalsts par kādu no pieprasītāja bērniem nebija pieprasīts vai Iedzīvotāju reģistrā nav informācijas par šo bērnu - bērns piedzimis ārvalstī un nav reģistrēts Latvijā.

Šādos gadījumos, ja, saņemot ģimenes valsts pabalstu par janvāri, pabalsta saņēmējs konstatē, ka pabalsta apmērs nav noteikts atbilstoši faktiskajam bērnu skaitam ģimenē, saņēmējam jāvēršas jebkurā no VSAA nodaļām, lai precizētu informāciju par pieprasītāja bērnu skaitu un iegūtu informāciju par pabalsta apmēru.

No šā gada 1. janvāra ģimenes valsts pabalsta apmērs ir atkarīgs no bērnu skaita ģimenē un par otro, trešo un nākamajiem bērniem pabalsts ir lielāks.

Par pirmo bērnu pabalsts ir 11,38 eiro mēnesī, par otro bērnu ģimenē pabalsts ir divas reizes lielāks - 22,76 eiro, par trešo un nākamajiem bērniem pabalsts ir 34,14 eiro jeb trīs reizes lielāks nekā par pirmo bērnu ģimenē.

Līdz šim pabalsts tika piešķirts un izmaksāts 11,38 eiro apmērā par katru bērnu.

Ģimenes valsts pabalstu piešķir par katru ģimenē audzināmo bērnu no viņa viena gada vecuma sasniegšanas dienas līdz 15 gadu vecumam. Ja bērns pēc 15 gadu vecuma sasniegšanas turpina mācīties vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē un nesaņem stipendiju, tad pabalstu turpina maksāt līdz 19 gadu vecumam.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: