Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) uzskata, ka skolotāju darba samaksā sasniegta sarkanā līnija, ko nedrīkst pārkāpt.

Ventspils pilsētas skolotāju arodorganizācijas priekšsēdētājs Sergejs Paipals-Šulcs informē, ka LIZDA padomes kārtējā sēdē pārrunāts arī pedagogu atalgojuma jautājums.

Secinājums ir viens – pašreizējos apstākļos prasīt finansējuma palielinājumu nav jēgas, jācenšas vismaz panākt, lai to nesamazina. To uzsver gan LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško, gan skolotāju arodbiedrība kopumā.

Savos priekšlikumos jaunās valdības Deklarācijai arodbiedrība neuzsver tikai finansējuma jautājumu, bet cita starpā rosina «izstrādāt un īstenot skaidru, prognozējamu un atbildīgu izglītības politiku, visos procesa posmos iesaistot sociālos partnerus, lai pieņemtu pētījumos un pieredzē balstītus lēmumus, kas atbilst izvirzītajām prioritātēm».

Protams, valdību aicina arī «nepieļaut 2011. gada valsts budžeta finansējuma samazinājumu tām izglītības jomām un zinātnei, kas no iepriekšējiem budžeta samazinājumiem ir cietušas visvairāk, jo turpmāks samazinājums var apdraudēt šo jomu attīstību».

Paipals-Šulcs cer, ka nākamajā arodbiedrības padomes sēdē jau varēs tikties ar jauno izglītības ministru, kas varbūt vairāk ieklausīsies izglītības darbiniekos un kuram būs stingrāks mugurkauls. LIZDA mājas lapas aptaujā par svarīgāko īpašību, kam obligāti jāpiemīt nākamajam izglītības un zinātnes ministram, vairāk nekā puse atbildējušo atzīmējuši atbildi «Skaidrs redzējums par izglītības attīstību ilgtermiņā».

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: