Pagājušonedēļ pašvaldības SIA „ŪDEKA” saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) oficiālu uzaicinājumu 2015. gadā īstenot projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, V kārta”.

Tā kā Ventspilī ūdensvada un kanalizācijas tīklu pārklājums pašlaik aptver visus pilsētas rajonus, kuros apdzīvotība un mājsaimniecību skaits ekonomiski pamato centralizētās sistēmas esamību tajos (98,3%), plānots, ka turpmākās Ventspils ūdenssaimniecības attīstības aktivitātes vairāk koncentrēsies uz novecojušo tīklu pārbūvi.

Jaunās projekta kārtas ietvaros plānots pārbūvēt novecojušos ūdensvada un kanalizācijas tīklus četros iekšpagalmos un maģistrālos pilsētas kanalizācijas kolektorus piecos ielu posmos (*objektu sarakstu skatīt tabulā).

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savā iknedēļas preses konferencē atzīmēja: „(..)Es gribu pasvītrot, mēs šos darbus gan iekškvartālos tajos posmos, kur tiks mainīta kanalizācija, veicam kompleksi ar pilnu izbūvi – izbūvējam gan braucamo daļu pilnā platumā, ne tikai tos divus metrus, kur iegulda ūdeni un kanalizāciju, gan arī veiksim citus labiekārtošanas darbus. Labiekārtošanas darbus veiksim tikai par tik, cik to varam darīt uz pašvaldības zemes. Ja tā nav pašvaldības zeme, tad mēs tur varam dot līdzfinansējumu, ja labiekārtošanas darbu finansēšanā piedalās attiecīgās zemes īpašnieks - daudzdzīvokļu māju īpašnieki, attiecīgi dzīvokļu īpašnieki.”

Šādu uzaicinājumu saņēma vēl astoņas pašvaldības - Mārupes, Madonas, Liepājas, Cēsu, Varakļānu, Jelgavas, Lubānas un Kuldīgas.  Tie ir to pilsētu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēji, kuri varēja apliecināt gatavību uzsākt projektu (izstrādāts tehniski ekonomiskais pamatojums, pieejams nepieciešamā līdzfinansējuma daļas nodrošinājums) un to īstenot 2015. gadā.

Ventspilij projekta ietvaros iedalīts maksimālais Kohēzijas fonda finansējums – 1,5 milj. EUR (bez PVN) apmērā, bet pašvaldības SIA „ŪDEKA” jāsedz līdzfinansējuma daļa 435 961 EUR (bez PVN) apmērā.

A.Lembergs arī paskaidroja: „Šajā projektā piedalās kopā 9 pašvaldības no 119. Mēs esam vieni no nedaudzajiem, kuri piedalās, turklāt mēs piedalāmies par pilnu summu. Pirmkārt, vajadzīga nauda līdzfinansējumam, otrkārt, jābūt gatavībai, jābūt tehniskam projektam. Ja tagad ir pieteikums - divi mēneši, tad ir iepirkumu procedūra. Ja jums nav gatavas tehniskās dokumentācijas, līdz šī gada septembrim jūs neko nevarat veikt. Savukārt, lai būtu gatava tehniskā dokumentācija, jābūt investīcijām. Tās nav pārāk lielas investīcijas, bet vienalga jābūt pienācīgai gatavībai. [..] Mēs varam šos darbus veikt, pateicoties tam, ka mums ir brīvi līdzekļi budžeta kontā un arī ŪDEKA ir spējīga to nelielo līdzfinansējumu, kāds ir nepieciešams, veikt.”

Projekta iesniegums ir jāsagatavo un jāiesniedz VARAM līdz š.g. 6. martam. Ja tas tiks apstiprināts, būvdarbi notiks no š.g. maija līdz oktobra beigām.

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: