Līdz ar 2015. gada janvāri stājas spēkā vairākas būtiskas izmaiņas, kas palielinās iedzīvotāju, bet jo īpaši ģimeņu ar bērniem, ienākumus - tiks palielināts ģimenes valsts pabalsta apmērs, pieaugs arī minimālās darba algas apmērs, kā arī tiks samazināta iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likme, teikts Finanšu ministrijas (FM) paziņojumā.

"Valsts pamats ir tās cilvēki, tāpēc ļoti svarīgs ir atbalsts iedzīvotāju labklājības veicināšanai un ienākumu nevienlīdzības mazināšanai. Lai atbalstītu iedzīvotājus ar zemākiem ienākumiem, no nākamā gada minimālā darba alga tiks palielināta no esošajiem 320 eiro uz 360 eiro.

Tāpat, turot uzņēmējiem doto solījumu par darbaspēka nodokļu samazinājumu, nākamajā gadā IIN likme būs 23% esošo 24% vietā. Savukārt, rūpējoties par stiprām un lielām ģimenēm, nākamajā gadā rasta iespēja palielināt arī ģimenes valsts pabalstu - visvairāk to izjutīs tieši lielās ģimenes," skaidro finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Lai atbalstītu Latvijas ģimenes ar bērniem, no 2015.gada paredzēts palielināt ģimenes valsts pabalstu no esošajiem 11,38 eiro mēnesī uz 22,76 eiro par otro bērnu un 34,14 eiro par trešo un katru nākamo bērnu.

Lai mazinātu administratīvo slogu ģimenēm ar bērniem un motivētu skolas vecuma bērnus vasaras brīvlaikā strādāt, noteikts, ka no nākamā gada, bērnam strādājot vasaras brīvlaikā, apgādniekam nav algas nodokļa grāmatiņā jāsvītro ieraksts par bērnu kā apgādājamo.

Tādējādi jaunais atvieglojums taupīs vecāku laiku un ļaus vasaras brīvlaikā par bērnu, kas strādā, piemērot divus atvieglojumus. Vecākiem - saglabāt atvieglojumu par apgādībā esošu personu 165 eiro apmērā un bērnam vasaras brīvlaika darba laikā piemērot neapliekamo minimumu 75 eiro apmērā, radot papildu ienākumu ģimenes budžetā, skaidro FM.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: