Šodien Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas Konferenču zālē notika svinīgā gada labāko ārstu un kolēģu godināšanas ceremonija. Šogad par gada labāko ārsti tika atzīta neiroloģijas nodaļas vadītāja Ilona Urtāne, kura Ventspils slimnīcā nostrādājusi vairāk nekā 21 gadu. Gada nodaļas tituls tika piešķirts Kardioloģijas nodaļai.

Apskati foto!

Tradīcija sumināt SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” darbiniekus tika aizsākta 2008. gadā. Tā galvenais mērķis ir izteikt atzinību tiem medicīnas darbiniekiem, kuru pašaizliedzīgais darbs visa gada garumā ir pelnījis īpašu atzinību.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Alīda Vāne savā uzrunā uzsvēra, ka slimnīcas darbs ir kā mehānisms, kur katram zobratiņam ir sava vieta - sākot no sētnieka, sanitāra un beidzot ar medmāsām, vecmātēm, ārstiem un vadību, tāpēc arī gada nogalē ir būtiski izcelt tos, kuri pašaizliedzīgi un atbildīgi dienu no dienas pilda savus pienākumus.

Sveicot „Gada labākais ārsts 2014”, „Gada nodaļa 2014” un „Gada kolēģis – asins donors 2014” balvas ieguvējus, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs savā uzrunā uzsvēra: „Šis gads slimnīcas dzīvē bijis notikumiem bagāts, un pašvaldība vienmēr uzskatījusi par svarīgu sniegt savu ieguldījumu tās attīstībā – lielākais notikums bija Talsu slimnīcas atklāšana, savukārt Ventspils slimnīcā šogad atklāja atjaunotās ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļas, „Kurzemes acu centru”, un dzemdību nodaļā iegādāta arī dzemdību vanna. Tomēr visa šī infrastruktūra neko nenozīmētu, ja nebūtu galvenās dvēseles – darbinieki.”

„Gada labākais ārsts 2014” balvu šogad saņēma neiroloģijas nodaļas vadītāja Ilona Urtāne, kura darbam slimnīcā veltījusi vairāk nekā 20 gadus un kuru kolēģi un pacienti raksturo kā precīzu, apzinīgu un atsaucīgu ārsti. Par „Gada nodaļu 2014” šogad atzīta Kardioloģijas nodaļa – tā ir viena no jaunākajām nodaļām slimnīcā, un aizvadītajā gadā šeit ārstēti vairāk nekā 900 pacienti.

Balvu „Gada ārsts 2014” šogad piešķīra ginekoloģei ar vairāk kā 35 gadu darba pieredzi – Maijai Porniecei, kā arī Lilijai Andžānei - neiroloģei, kura slimnīcā strādā jau vairāk nekā 15 gadus. „Gada ārsts rezidents 2014” – Sarma Blumberga, kura par pediatru strādā jau vairāk, nekā 9 gadus un šobrīd apgūst neonataloga specialitāti. „Gada vecmāte 2014” balva tika pasniegta vecmātei ar 35 gadu darba stāžu - Aijai Ziemelei.

Tā kā Ventspils slimnīca par saviem kolēģiem uzskata arī asins donorus, tad kā pateicību cilvēkiem, kas ziedojuši visvairāk asiņu, tika nolemts ieviest jaunu nomināciju – „Gada kolēģis – asins donors”. Šo balvu saņēma ventspilnieces Armanda Čurkina un Inese Andersone.

Citās nominācijās: „Gada radiologa asistents 2014”- Jeļena Smolova, „Gada operācijas māsa 2014” –Sanita Zvirgzdiņa, „Gada medicīnas māsa 2014”- Iveta Sproģe, „Gada biomedicīnas laborants 2014” – Valentīna Malkina, „Gada māsas palīgs 2014” – Dzintra Strika, savukārt balvu „Gada aptiekas darbinieks 2014” piešķīra Olgai Harkinai. Gada administrācijas darbinieka titulu šogad ieguva galvenā grāmatvede Leongīne Liniņa, bet „Gada medicīnas personāla atbalsts 2014” atzinība tika piešķirta krāvējam Uldim Mauriņam.

Balvas dažādās nominācijās pasniedza arī SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Talsu filiāles darbiniekiem.

Balvas tika piešķirtas, vadoties pēc plašsaziņas līdzekļos izvietotajiem iedzīvotāju komentāriem, kā arī apkopojot anketas, kuras katru dienu ir pieejamas slimnīcas pacientiem. Tāpat vērā tika ņemtas slimnīcas valdes un kolēģu atsauksmes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: