Adventes laiks ir brīnumu laiks, un viens šāds brīnums šonedēļ tika sagaidīts Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā – sešsimtais mazulis. Līdz šim Ventspils Dzemdību nodaļā jaundzimušo skaits gadā nav sasniedzis sešus simtus. Meitenītes vecākiem šī ir jau otrā atvasīte, kas pasaulē nākusi tieši Ventspils slimnīcā.

10. decembrī plkst. 13.26 Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā Gabrānu ģimenei no Valdemārpils pasaulē nāca veselīga 56cm gara un 3, 20kg smaga meitiņa. Ģimenei šis ir jau otrais bērniņš – mājās gaida 3 gadus veca māsiņa. Māmiņa Jana atklāja, ka pozitīvā un profesionālā attieksme iepriekšējās dzemdībās, kas arī tika aizvadītas Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā, likusi nešaubīgi izvēlēties arī otrās dzemdības aizvadīt tieši šeit. Gabrānu ģimene kopā ar jauno atvasi mājās dosies jau rīt.

 

Jaundzimušo skaits Ventspilī ar katru gadu pieaug - 2012.g. šeit piedzima 554, bet 2013. gadā - 596 jaundzimušie. Šogad, līdz ar sešsimtā mazuļa pasaulē nākšanu, ir uzstādīts rekords un izpildīts aizvadītajā gadā uzstādītais mērķis.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļa nemitīgi tiek pilnveidota. Ventspils pašvaldība pēdējos gados ir finansējusi dzemdību zāļu modernizāciju, tās aprīkojot ar mūsdienīgām dzemdību gultām-galdiem, atsāpināšanas iekārtu. Topošajām māmiņām Ventspils slimnīcā ir pieejami arī pirmsdzemdību lekciju cikli, un nesen par Ventspils pašvaldības līdzekļiem iegādāta arī dzemdību vanna, kas ļauj grūtniecēm izmantot bezmaksas relaksējošas ūdens procedūras, kā arī izvēlēties dzemdības ūdenī. Attīstot mātēm un bērniem draudzīgas vides programmu, Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā ģimenēm, kurās jau aug vismaz divi bērniņi, tiek piedāvāta iespēja nākamo bērniņu sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas.

Slimnīcā darbojas grūtnieču aprūpes kabinets, kurā topošās māmiņas veiksmīgi aprūpē vecmātes, kuras strādā ciešā sadarbībā ar dzemdību nodaļas ginekologiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: