Vārves pagastā katru gadu notiek Ziemassvētku labdarības akcijas – tiek gatavoti apsveikumi un dāvaniņas un apciemoti pagasta vecie ļaudis.

Šogad senioru klubiņa Vīgriezes pārstāvji vēlas iepriecināt arī pagasta pirmsskolas vecuma bērnus, dāvinot viņiem rotaļlietas. Akcijas Rotaļlietu otrā dzīve rīkotāji pieņem gan jaunas, gan lietotas rotaļlietas, kuras apņemas iztīrīt un sakārtot. Labdarības akcijas dalībnieki apciemos arī Usmas sociālā aprūpes centra iemītniekus. Lasot laikrakstā, ka pansionātam ir grūtības ar finansēm, seniora klubiņa dāmas nospriedušas, ka viņiem noderētu Vārves senioru pagrabu krājumi – pašu vārītie ievārījumi, konservēti dārzeņi, medus. Akcijas rīkotāji labprāt pieņems arī citu ziedotāju sarūpētās veltes – dāvinājumus var atstāt līdz 16. decembrim Vārves un Zūru bibliotēkā, Zūru sporta un kultūras centrā, arī Vārves pagasta pārvaldes sociālo darbinieku telpās.

Savukārt Piltenes vidusskolā sākusies ikgadējā labdarības akcija "Rūķis". Šis ir jau 19. gads, kad piltenieki sarūpē praktiskas un pašu gatavotas dāvaniņas, lai iepriecinātu Ziemassvētkos vientuļos un vecos cilvēkus, kopskaitā 20. Rūķis ceļā dosies 17. decembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: