Šodien Starptautiskajā brīvprātīgo dienā Rīgā notiks plašas un skanīgas brīvprātīgo svinības visas dienas garumā – kopīga zemes mākslas objekta „Cinīši” izveide, reģionālā brīvprātīgo sumināšana un labāko brīvprātīgo godināšana „Gada brīvprātīgais 2014”. Godināšanai pieteikti arī 11 brīvprātīgie no Ventspils.

No ventspilniekiem godināšanai pieteikti: Sabīne Luīze Lazdiņa, Signe Mežniece, Mārtiņš Lindenbergs, Krista Līga Skudra, Lauris Mednieks, Laima Kamzola, Ričards Zaļmežs, Elita Lapiņa, Emīls Anškens, Latis Belovs un Linda Šmite.

Brīvprātīgie šodien kopā ar māksliniecēm I.Heinacku, L.Bistrakvu un L.Uzulēnu piedalīsies zemes mākslas objekta „Cinīši” izveidē. Mākslas objekts tiks veidots 5. Vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” ietvaros. Pēc tam Rīgas kultūras un izglītības centros notiks reģionālā brīvprātīgo sumināšana, kurā pašvaldību vadītāji un pārstāvji personīgi suminās savus brīvprātīgos. Paredzētas svinīgas un sirsnīgas uzrunas un kopīga fotografēšanās.

Savukārt Rīgas Nacionālajā sporta manēžā sāksies vērienīgākais notikums Latvijas brīvprātīgo kustības vēsturē – „Gada brīvprātīgais 2014” godināšanas ceremonija. Ceremonijā pulcēsies vairāk nekā 2000 brīvprātīgie un brīvprātīgā darba organizēšanā iesaistīties cilvēki no visas Latvijas, sabiedrībā iemīļotas un populāras personas, kā arī mūziķi un citas promenences, lai no pulksten 17.00 līdz 18.00 piedalītosgodināšanā.

Pašlaik zināms, ka goda zīmes „Gada brīvprātīgais 2014” saņems astoņi brīvprātīgie, kurus žūrija izvirzīja šai augstajai goda zīmei no kopumā saņemtajiem 239 pieteikumiem no organizācijām un privātpersonām par 265 brīvprātīgajiem no 46 dažādām Latvijas pašvaldībām. Titula „Gada brīvprātīgais 2014” saņēmēji tiks atklāti tikai pasākuma norises dienā, kad sabiedrībā zināmas personas uz skatuves nosauks saņēmēju vārdus un pasniegs goda zīmi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: