Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Modernizēs radioteleskopa antenu

Veiksmīgi nocelta radioteleskopa RT-32 teju 80 tonnas smagā antena, ko plānots modernizēt.

Apbalvo tūrisma uzņēmējus

Kurzemes tūrisma gada balva Lielais Jēkabs 2014 piešķirta ventspilniekiem – SIA Aspired – un Ventspils novada uzņēmējiem – Usmas minizoo un ūdenstūrisma uzņēmumam Daba Laba.

 

2.lpp. Viedoklis: «Ai, eglīte!», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Neglīti izrotāt egli, manuprāt, nemaz nav iespējams, jo egle ir skaista kā tāda. Bet cilvēkiem ir raksturīgi salīdzināt, ko viņi arī dara. Vienam pagājušā gada egle šķitusi garāka, savukārt šogad eglē kāds saskatījis vairāk rotājumu, bet Rātslaukuma egle šogad ir visskaistākā.»

3.lpp.

Būvnieki novērš defektus

Pabeigta Ventspils Tehnikuma būvniecība un rekonstrukcija. Pirms valsts komisija pieņems objektu, būvnieki steidz novērst pieļautos defektus.

 

4.lpp.

Iededzinātas Ziemassvētku gaismas

Ventspilnieki jau pieraduši, ka dienu pirms adventes sākuma Rātslaukumā notiek svinīgs pilsētas galvenās egles iedegšanas pasākums.

Jaunie autori plūc laurus

Noskaidroti tie Kurzemes autori, kas dosies uz Rīgu, lai piedalītos festivālā Prozas lasījumi 2014.

Ar vilnas zābakiem jāguļ arī naktī

Kādai Sanatorijas ielas iedzīvotājai nākas naktī gulēt ar vilnas zābakiem kājās, jo telpās ir tikai piecus sešus grādus silts. Pašvaldība sola palīdzēt.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp.Sports. Divi simti pielika punktu sezonai

Neskatoties uz tiešām ziemai atbilstošiem laika apstākļiem, vairāk nekā 200 dalībnieku stadionā stājās uz starta tradicionālajā sezonas noslēguma skrējienā.

Eiropas čempionāts ar divām medaļām

Artūrs Plēsnieks izcīnījis uzvaru Eiropas čempionātā svarcelšanā U23 vecuma grupā svara kategorijā līdz 105 kg, tā sagādājot ventspilniekiem otro medaļu Kiprā.

Pirms Izmiras uzvar Mārupē

BK Ventspils basketbolistiem izdevies pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, LBL mačā viesos ar 101:66 pieveicot komandu Barons/LDz un uzlabojot garastāvokli pirms nopietnā izbraukuma Eirokausā.

7.lpp.

Atveseļošanās – paša rokās

Tehniskie palīglīdzekļi ir ierīces, kas atvieglo cilvēka spējas pārvietoties, aprūpēt sevi un pilnvērtīgi pavadīt brīvo laiku. Palīgierīces ir nepieciešamas tad, kad tās tiešām vajadzīgas – tāpat kā karote ēdienreizē, nevis pirms vai pēc tās. Diemžēl valsts par valsts budžeta līdzekļiem nespēj to savlaicīgu saņemšanu nodrošināt.

Patversme strādā ziemas režīmā

Kopš novembra Ventspils naktspatversme bezpajumtniekiem strādā pēc ziemas grafika – no plkst. 18. Ja laikapstākļi pasliktināsies, patversme sāks strādāt visu diennakti.

Krustvārdu mīkla

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: