11. decembrī plkst. 20.oo koncertu teātra namā „Jūras vārti” sniegs grupa „Instrumenti”. Koncertsērija „Mēs tiksimies gaisā” tiks balstīta uz decembra sākumā gaidāmo albumu, pie kā šobrīd grupa strādā Gruzijā.

Tā būs atgriešanās pie „Instrumenti” saknēm – kā zināms, grupas mūziķu pirmās talanta izpausmes meklējamas mūsdienu akadēmiskajā mūzikā.

„Instrumenti” piedāvā jaunu dziesmu un tās video versiju – „Mēs tiksimies gaisā”  - no gaidāmā albuma, kas tiks izdots 2. decembrī.

Turpinājumā trīs jautājumi grupai „Instrumenti”:

 

Kā zināms, pavisam drīz dienasgaismu ieraudzīs grupas jaunākais albums. Tas top Gruzijā. Kādēļ tā?

– Uz Gruziju devāmies galvenokārt tāpēc, lai būtu prom no ierastās vides, lai vieglāk būtu abstrahēties no mazajiem ikdienas rituāliem, ierastā pulsa, lai būtu tikai ar sevi un mūziku. Kā papildu stimuls izvēlei par labu Gruzijai noteikti bija arī režisora Uģa Oltes aicinājums radīt skaņu audeklu dokumentālajai filmai par Džavahetiju – reģionu Gruzijas, Turcijas un Armēnijas ieskāvumā. Tur valda pavisam īpaša, mūždien saspīlēta, taču arī ļoti personiski izolēta, tādēļ vientuļnieciska noskaņa. Šie apstākļi bija ideāli, lai koncentrētos pavisam smalku muzikālu kardiogrammu pierakstiem.

Jaunais albums iznāks 2. decembrī, bet tā nosaukums zināms jau tagad – Iekams. Ko tas nozīmē?

– Šis albums bija iecerēts kā iekšupvērsts ceļojums. Tas ir kā retrospektīvs atskats uz mūsu bērnību, katra personīgo pieredzi, pamazām iepazīstoties ar pasauli. Šo laiku gan individuāli, gan grupas mērogā izjūtam kā pāreju no viena zobrata uz nākamo. Un šis albums ir tas, kas pārslēdz mūs no iepriekšotnes turpmākajā. Tas arī ir tas Iekams. Tas ir priekšnoteikums pārmaiņām.

Klausītāji ir iepazinuši Instrumentus caur daudzveidīgu muzikālo sniegumu. Kāda būs šī koncerta noskaņa?

– Tā būs ļoti atklāta. Daudz dažādu instrumentu, turklāt visi mūsu pašu pārvaldībā. Mums ir milzīgs prieks, ka Instrumentu dziesmu līdzautors un visu skaņu režisors Gatis Zaķis, kas parasti neredzami strādā no komandtiltiņa, šoreiz arī muzicēs kopā ar mums uz skatuves. Ticu, ka tās izjūtas, ko definējām šī albuma tapšanā, ir katra cilvēka jautājumu sarakstā. Tās ir ļoti mīļas, intriģējošas, dažkārt mazliet biedējošas atklāsmes, bet, šo ceļa gabalu noejot kopā, tiek atrasts jauns patiesīgums un tuvība

pašam ar sevi. Un visam koncertam pāri – mierīgi apsnigusi Ventspils un Monas Lizas smaidā starojošs sniegavīrs pie Jūras vārtiem. Būsim priecīgi par tikšanos!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: