Ierobežoto naudas līdzekļu dēļ fonds Dzīvības maize retāk izsniedz pakas trūcīgajiem, organizācijai vairs nav telpu, kurās uzglabāt mēbeles.

Iedzīvotāju un uzņēmumu ziedotās lielgabarīta mantas, piemēram, skapjus un gultas Dzīvības maize aizved tiem, kas dzīvo trūkumā un nevar iegādāties mēbeles un sadzīves tehniku, stāsta fonda valdes priekšsēdētāja Sanita Sidere: «Vasarā, kad bija ļoti karsts, mums, pateicoties kādam ziedotājam, kurš uzdāvināja ledusskapi, izdevās palīdzēt vecmāmiņai, kas viena audzina mazbērnu un nespēj atlicināt naudu jaunas ierīces iegādei.»

Pirms diviem gadiem izveidotais fonds turpina atbalstīt  maznodrošinātos un trūcīgos, pamazām paplašinot darbības loku. Tā, šovapasar Marijas ielā atvērts drēbju un apavu apmaiņas punkts, kurā bezmaksas var izvēlēties vajadzīgas lietas. Ventspilnieki ir ļoti atsaucīgi un piedāvā ne tikai apģērbu, bet arī grāmatas, rotaļlietas, traukus.

Ikdienas punktā, kā uzskaitījusi fonda brīvprātīgā Sarma Sustriņa, sev nepieciešamās mantas izvēlas 30–50 cilvēku: «Ir cilvēki, kas bailīgi paver durvis un kautrējas ņemt šeit atstāto, bet velti, jo tie, kas atnes nevajadzīgo, dara to no sirds. Mēs, paši to nemaz nemanot, apaugam ar lietām tā, ka skapi nevar aizvērt, bet ir citi, kam tās ļoti nepieciešamas.»

Līdz šim maiņas punktā, pateicoties tā dēvētajai simtlatnieku programmai, strādāja Liliāna Bērziņa, viņas vietā tagad darbojas Sustriņa. Pēc viņas novērotā, visvairāk pieprasīti ir jebkura izmēra apavi, ziemas apģērbs un bērnu drēbes. Dzīvības maizes pārstāvji regulāri – tagad divas reizes mēnesī, iepriekš četras – dala trūcīgajiem pārtikas pakas, šoruden teju 20 ģimenes piedalījās  kartupeļu talkā.

«Tā nav, ka cilvēki ieciklējas un tikai gaida palīdzību no malas; viņi iesaistās darba meklējumos un uzlabo savu materiālo situāciju. Diemžēl šo trūcīgo vietā nāk citi, tāpēc turpināsim iesākto sociālās palīdzības darbu,» saka Sidere. Dzīvības maize priecātos, ja atsauktos cilvēki, kas var bez maksas varētu piedāvāt telpas īslaicīgai mēbeļu uzglabāšanai, un tie, kas varētu ziedot produktus, tā atbalstot tos, kam šobrīd klājas visgrūtāk. Tālrunis uzziņām: 28815112.               

Fonds Dzīvības maize

Reģistrācijas nr. 40008132344

Norēķinu konts: LV29HABA0551022588758

Swedbank, kods: HABALV22

Sev nevajadzīgo apģērbu Kristīne Priedīte (pa labi) piedāvā maiņas punkta vadītājai Sarmai Sustriņai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: