Lai veicinātu bērnu izpratni par nepieciešamību pelēcīgajā un tumšajā laikā valkāt „gaismas vestes” vai apģērbu ar atstarojošiem elementiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina bērnudārzu audzēkņus piedalīties radošā konkursā „Gaismas bērni”.

Konkursā tiks meklēta un apbalvota Latvijas drošākā un gaišākā bērnudārza grupiņa. Konkursa ietvaros paši mazākie satiksmes dalībnieki aicināti kļūt par dizaineriem, radot savu drošāko un gaišāko tērpu dalībai satiksmē.

 

Visu Latvijas bērnudārzu audzēkņi kopā ar audzinātājiem un vecākiem aicināti izstrādāt atraktīvus gaismu atstarojošus apģērbus vai aksesuārus, kas padarītu tā valkātāju labi redzamu diennakts tumšajā laikā. Šim nolūkam var izmantot jebkurus gaismas atstarojošus elementus, tai skaitā īpašās vestes, lentes, audumus, uzlīmes un citus atbilstošus materiālus.

 

Dalībai konkursā līdz 2014. gada 5. decembrim uz e-pastu berniem@csdd.gov.lv jānosūta gatavo gaismu atstarojošo tērpu vai aksesuāru fotogrāfijas, kurās ir redzams, kā sagatavotie apģērba elementi izskatās ikdienas lietošanā. Kā galvenie darbu vērtēšanas kritēriji izvēlēti – piedāvātā risinājuma radošums, oriģinalitāte un atbilstība drošības prasībām.

 

Plašāka informācija par konkursu „Gaismas bērni” atrodama satiksmes drošības portālā www.berniem.csdd.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: