Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mārtiņš atver vārtus ziemai

Šodien, 10. novembrī, godinām Mārtiņus. Pēc Saules kalendāra Mārtiņi atrodas vidū starp Miķeļiem un Ziemassvētkiem. Ir beidzies Veļu laiks un sācies Ledus laiks.

Laukumu atklāj ar spēlēm un dāvanām

Ar apsveikuma vārdiem un laba vēlējumiem, konkursiem un īstām sacensībām atklāts rekonstruētais Katoļu ielas futbola stadions, kura laukumu tagad klāj vismodernākais mākslīgais segums.

2.lpp. Viedoklis: «Nejaukt mākslu ar politiku», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Jeļena Naruševiča

«Kad māksla sajaucas ar politiku, hibrīds vienmēr iznāk kroplīgs. Man šķiet, ka mākslas cilvēki, iejaucoties politiskajos strīdos, kaut ko zaudē no savas mākslas un no savas daiļrades. Ne velti saka, ka mākslai ir jāstāv pāri politikai.»

3.lpp.

Atzīmējam Lāčplēša dienu

Rīt godināsim latviešu karavīrus, un šajā nozīmīgajā datumā paredzēta plaša pasākumu programma.

Izdienas pensijā laidīs vēlāk

Jaunajai valdībai mantojumā palikusi izdienas pensiju reformas iecere, kas jau pāris gadus tiek plaši apspriesta.

Citadeles troksni nomaina runas par gejiem

Vispirms sociālos tīklus, bet pēc tam arī dažādus ziņu portāluspagājušās nedēļas nogalē uzspridzināja Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča paziņojums, ka viņš ir gejs, uz brīdi pat pieklusinot runas par bankas Citadele pārdošanas procesu.

4.lpp.

Mūsējie streiku neatbalstīja

Ventspils reisa autobusu šoferi neatbalsta uzņēmuma Nordeka kolēģus, kuri naktī uz sestdienu nolēma streikot, pieprasot algas paaugstinājumu.

Iespējams, tīšām nodedzina auto

Saules ielas deviņstāvu māju iekšpagalmā naktī dedzis auto. Iespējams, tas nosvilināts ļaunprātīgi.

5.lpp. Kultūra. Novada patrioti Sienāži

Pieci Ventspils novada puiši ik nedēļas nogali priecē ballīšu dalībniekus, tā nodarbojoties ar savu sirdslietu un nopelnot kādu lieku centu studentu gaitām.

Izstāde ar patriotisma dzirksti

Atbilstoši novembrim un svētkiem, ko šomēnes svinam, Pārventas bibliotēkā izvietota jauna ekspozīcija, kas ļauj paskatīties uz latvieša būtību.

Eirovīzija aiziet no Ventspils

Latvijā nākamgad nenotiks Eirovīzijas nacionālā atlase, radīts jauns konkurss, kurā izvēlēsies valsts pārstāvi starptautiskajā pasākumā.

6.lpp. Novadā. Sniķeros beidzot būs ūdens

Pēc vairāku gadu neveiksmīgiem mēģinājumiem atrisināt ūdensapgādes problēmu Ugāles pagasta Sniķeros, pašvaldība nolēmusi tai piederošajā īpašumā ierīkot lokālo dziļurbumu.

Plāns būs izpildīts

Ventspils novada domes šā gada budžeta plāns pildās optimistiski. Gada 10 mēnešos ieņēmumi gūti par 3,3% vairāk, nekā šai laikā plānots.

Izpārdod Ziru skolas ēku

Novada pašvaldība mutiskā izsolē grasās pārdot bijušo Ziru skolas ēku, kurai jau otro gadu ir īrnieks.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1933. gads. Ziema un pavasaris

Svarīgākie notikumi: Ventspils vācieši brauc balsot par Hitleru. Vai gaidāms fašistisks apvērsums? Ventspilī būvēs aerodromu. Komunisti atkal kaisa proklamācijas. Atkal saplēsti Ventspils zvejnieku tīkli. Darbu sāk (uz pusotru gadu) nacionāls laikraksts Ventspils Avīze.

Krustvārdu mīkla

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: