Pēdējā gada laikā Latvijā nedaudz palielinājies patriotiski noskaņoto iedzīvotāju skaits, liecina pētījuma centra SKDS veiktā aptauja.

Ja pirms gada, lūdzot iedzīvotājiem atbildēt uz apgalvojumu "Uzskatu, ka esmu Latvijas patriots", pilnībā tam piekrituši 30% respondentu, šogad šis īpatsvars palielinājies līdz 35%. Šogad šim apgalvojumam drīzāk piekrituši 36%, bet pagājušogad tam piekrituši 40% respondentu.

Kā patrioti nejūtas 22% aptaujāto, no kuriem 16% snieguši atbildi, ka "drīzāk nepiekrīt", bet 6% atzinuši, ka pilnībā nepiekrīt apgalvojumam, ka ir Latvijas patrioti. Pagājušogad šādu cilvēku īpatsvars bija nedaudz lielāks - attiecīgi 17% un 8%.

Kopš 2005.gada šis ir augstākais iedzīvotāju īpatsvars, kuri sevi pilnīgi noteikti uzskata par patriotiem - līdz šim tādu bija no 26% līdz 30%. Tomēr visvairāk respondentu uz jautājumu par patriotismu pārliecinošu atbildi sniedza 2003. gadā - 43% respondentu, savukārt viszemākais šis rādītājs bija 1998. gadā, kad tikai 22% aptaujāto pilnībā piekrita apgalvojumam, ka ir patrioti.

Aptauja veikta šā gada septembrī, aptaujājot aptuveni 1000 Latvijas iedzīvotājus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: