26. decembrī plkst. 19.00 Ventspils Kultūras centrā Evita Zālīte, Andris Ērglis un Jānis Strazds aicina apstāties no ikdienas steigas, piedzīvot Ziemassvētku mieru un gatavību piedzīvot brīnumu Ziemassvētku koncertā „Tavas pēdas sniegā”.

Teju, teju klāt Ziemassvētki. Mīlestības, cerības un piedošanas laiks. Svētki, kuru patiesā būtība mājo cilvēku sirdīs. Šai laikā biežāk palūkojamies visapkārt, lai iepriecinātu tos, kas ir vientuļi, lai atkal modinātu cerību sirdīs, kas to zaudējuši, tas ir laiks, kad apstāties, padomāt un garīgi attīrīties, laiks, kad svinēt kopā būšanas svētkus un piedzīvot atkalredzēšanās prieku, tieši tāpēc LNO soliste Evita Zālīte, dziedātājs Andris Ērglis, komponists Jānis Strazds, ģitāriste Ilze Grunte un basa meistars Andris Grunte aicina būt kopā Latvijas skaistākajos Dievnamos, Ziemassvētku koncertā „Tavas pēdas sniegā”.

 

“Kad beidzot būs Ziemassvētki!? Tik nepacietīgi mēs bijām bērnībā, ilgojoties pēc dāvanām, sniega un brīnumainā noslēpuma, ko iemieso Jēzus bērna piedzimšana. Gadu pēc gada katram šis noslēpums tiek atklāts citādāk. Mūzika ir uzticams ceļabiedrs. Mūsu koncerts būs kā maza apstāšanās, lai kopīgi svinētu un pateiktos par šo ceļu uz Svētkiem, kuru šķiet pārklāj tikko uzsnidzis sniegs, un vienīgi Radītāja pēdas sniegā rādīs ceļu, lai nenomaldītos,” stāsta Evita Zālīte.

 

Koncertā skanēs dziesmas, kuras par godu Ziemassvētkiem sacerējuši komponisti sākot ar viduslaikiem līdz mūsdienām. Programmā būs dzirdami J.S.Baha, Riz.Ortolani, R.Dubras, J.Strazda, V.Pūces, I.Gruntes orģinālmūzika un tradicionālo Ziemassvētku dziesmu apdares.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: