Šī gada vasarā ielas rekonstrukcijas darbi Ventspilī tika uzsākti vairākos ielu posmos, tai skaitā Pārventā Celtnieku ielā posmā no Talsu ielas līdz Siguldas ielai. Celtnieku ielā visu vasaru būvdarbi ritēja pilnā sparā, krasi mainot ielas vizuālo izskatu, par ko arī aktīvi diskutēja iedzīvotāji. Taču pašlaik iedzīvotāji ir nesaprašanā, vai ieklātais segums, kas jau nomarķēts, tāds arī paliks!?

P/i „Komunālā pārvalde” vēlas paskaidrot, ka uztraukumam nav pamata, jo pašlaik ieklāto asfaltbetona slāni nevar uzskatīt par ielas seguma virskārtu un pēc tā nevar vērtēt rekonstruētās ielas kvalitāti.Celtnieku iela pašlaik ir nepabeigts objekts, kurā darbi notiks līdz ziemas sezonai un salnām, bet tie turpināsies nākošā gada pavasarī, kad arī paredzēts ieklāt seguma virskārtu un pabeigt visus plānotos darbus. Taču līdz tam iedzīvotāju ērtībām un drošas satiksmes organizēšanai, uz pašlaik ieklātā asfaltbetona seguma slāņa ir uzklāts pagaidu marķējums.



Celtnieku ielu varēja satiksmei slēgt arī uz visu būvniecības laiku, kas būtu daudz ērtāk būvfirmai, taču ņemot vērā ielas nozīmīgumu, īpaši pārventniekiem, kā arī izprotot iedzīvotāju neērtības, ko rada slēgtas ielas, tika pieņemts lēmums arī būvdarbu laikā atļaut satiksmi pa būvobjektu, izvietojot attiecīgas ceļazīmes un uzklājot pagaidu marķējumu. Līdzīga situācija ir arī Kustes dambī.


Tāpat tuvākajā laikā tiks veikta objekta sagatavošana ziemai un ar pagaidu asfaltbetonu pieasfaltētas pašlaik ne tik ērtās nobrauktuves jeb ielu savienojumi.

 

Iedzīvotāji tiek aicināti par ielas izskatu un funkcionalitāti lemt pēc būvdarbu beigām, jo bieži vien būvniecības procesā var rasties maldīgs priekšstats par konkrētiem risinājumiem.

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka Celtnieku iela tiek veidota ērta un droša satiksmei - tajā tiek izveidotas jaunas un plašas auto stāvvietas, ietves un veloceliņš, ierīkotas divas apgaismotas gājēju pārejas un veikti citi labiekārtojumi. Ielā visā tās garumā iekārtota arī plaša zaļā zona, tā šoruden papildināta ar 142 jauniem kokiem – kļavām, ievām un ozoliem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: