No 9.oktobra līdz 12.oktobrim Piejūras brīvdabas muzejā Ventspilī notiks 24.Starptautiskais šaursliežu dzelzceļa muzeju salidojums,  informēja Ventspils muzeja Projektu nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite.

Līdz šim festivāls norisinājies Vācijā, Nīderlandē, Francijā, Šveicē, Austrijā un Rumānijā, bet Baltijas valstīs tas notiks pirmo reizi.

 

Salidojumā piedalīsies vairāk kā 100 pārstāvji no dažādām Eiropas valstīm - Vācijas, Nīderlandes, Anglijas, Francijas, Rumānijas, Lietuvas, Čehijas, Šveices un Latvijas. Tie ir šaursliežu dzelzceļa muzeju speciālisti un entuziasti, kuri interesējas par dažādu valstu šaursliežu dzelzceļa saglabāšanas pieredzi.

 

Viens no salidojuma organizēšanas galvenajiem mērķiem ir iepazīstināt tā dalībniekus ar Latvijas un Ventspils vēsturi, kultūrvēsturiskā un industriālā mantojuma saglabāšanas centieniem un veiksmīgiem piemēriem, tādējādi popularizējot mūsu valsti un Ventspili Eiropā. Salidojuma norises laikā dalībnieki apmeklēs dažādus industriālā kultūras mantojuma objektus - Baložu kūdras muzejdzelzceļu, Lielsalu kūdras fabriku, Irbeni, Ovīšu bāku, Talsu lauksaimniecības muzeju un Popes staciju, kā arī Ventspils muzeju un Ventspils Ostas promenādi un apskatīs ostu no kuģīša "Hercogs Jēkabs" skatupunkta. Notiks arī dalībvalstu prezentācijas.

 

Plašākai sabiedrībai salidojuma norises laikā tiks piedāvāts mazbānīša nakts brauciens sestdien, 11.oktobrī, plkst.22 no Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja līdz slēpošanas kalnam "Lemberga hūte". Braucējus pavadīs akordeona un harmoniju skaņas.

 

Savukārt 12.oktobrī no plkst.10 līdz 11 notiks mazbānīša ritošā sastāva parāde, kurā vienlaikus piedalīsies tvaika lokomotīves, lokotraktors, velodrezīna un čehu tvaika lokomotīve.

 

Festivāla laikā Piejūras brīvdabas muzeja administrācijas ēkā skatāma Latvijas dzelzceļa modelistu izveidotā padomju dzelzceļa ritošā sastāvu unikālo modeļu izstāde.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: