Savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli kā labu augustā vērtēja 10% iedzīvotāju, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Tas ir samazinājums salīdzinājumā ar jūliju, kad ģimenes materiālo stāvokli kā labu vērtēja 11% iedzīvotāju.

To iedzīvotāju skaits, kuri savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli vērtējuši kā sliktu, augustā bija 38%, bet jūlijā šādu iedzīvotāju skaits bija 34%.

2014. gada augustā retāk nekā jūlijā iedzīvotāji savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli vērtējuši kā "viduvēju" - jūlijā šāds vērtējums bija 54% iedzīvotāju, bet augustā - 51%.

Augustā par četriem punktiem samazinājies pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa vērtējuma indekss - no mīnus 14 punktiem jūlijā līdz mīnus 18.

Zem nulles atzīmes augustā ir noslīdējis arī ģimenes materiālā stāvokļa attīstības prognozes indekss - augustā tas ir mīnus viens, bet jūlijā bija plus pieci.

Kopumā 19% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādīja, ka pēc gada, viņuprāt, viņu ģimenes materiālā situācija būs uzlabojusies, bet jūlijā tā domāja 22%. Savukārt 20% uzskatīja, ka pēc gada ģimenes materiālais stāvoklis būs pasliktinājies (jūlijā - 12%). To, ka tas nebūs mainījies, norādīja 46% (jūlijā 48%).

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: