Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Ventspils ostā, novērsušas mēģinājumu nelegāli pārvietot 328 820 cigaretes "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Cigarešu kopējā vērtība, ieskaitot maksājamos nodokļus, ir aptuveni 47 500 eiro, stāsta VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa

Minētā kontrole veikta sestdien, 20. septembrī, uz prāmja, kas kursē uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu. Tās laikā pārbaudīti uz prāmja uzbraucošie transportlīdzekļi, tostarp kāds Lietuvā reģistrēts kravas furgons, kurā atrastas nelegālās cigaretes.

Tās bijušas paslēptas termiskā rezervuārā kravas furgonā. Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem tā tika vesta no Polijas uz Zviedriju.

Kravas pārbaudes laikā darba suns izrādīja pastiprinātu interesi par termisko rezervuāru, tādēļ transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātās kontroles veikšanai. Muitas amatpersonas konstatēja, ka viena no rezervuāra šuvēm ir sametināta tikai atsevišķās vietās un, atverot rezervuāra vienu pusi, atklāja, ka tajā ir paslēptas cigaretes.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta. Lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei.

LETA

Foto: VID

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: