Ventspils ostas pievedceļu sakārtošanai septembrī papildus iedalīti 7,12 miljoni eiro, un jau šā gada rudenī līdztekus iepriekš plānotajiem remontdarbiem, kas pašlaik turpinās, tiks rekonstruēti vēl vairāki ielu posmi. Pirmie darbi jau sākušies Lielajā prospektā.

Remontu plāns papildināts

Piešķirtais papildu finansējums – 7,12 miljoni eiro no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda – ir nozīmīgs papildinājums Ventspils brīvostas pārvaldes īstenotajam projektam Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām, kura rezultātā sešu gadu laikā kopumā no jauna izbūvēti vai rekonstruēti tiks 39 objekti.

 

Izmantojot papildu līdzekļus, jau šoruden renovēs Lielo prospektu posmā no Lāčplēša ielas līdz Brīvības ielai. Darbi šajā posmā jau sākušies. Ventspilnieki pamanījuši, ka ietve Lielajā prospektā, kur vēl bija palicis nelīdzens un savu laiku nokalpojis asfalta segums, uzrakta. Tā vietā tiks izbūvēts jauns segums. Lielā prospekta renovācija šogad sākta ar ietves izbūvi, savukārt nākamgad, kad pavasarī atsāksies ielu būvdarbu sezona, atjaunos arī brauktuves asfaltbetona virskārtu. Lielais prospekts tiks renovēts arī posmā no Aleksandra ielas līdz Kuldīgas ielai, kā arī no Saules ielas līdz Poruka ielai.

 

Tāpat par papildus piešķirto naudu tiks rekonstruēta Jēkaba iela posmā no Ganību ielas līdz Bebru ielai, kā arī Dzelzceļnieku ielas savienojuma atzars no Kustes dambja līdz Dzelzceļnieku ielas pagriezienam. Iecerēts arī izbūvēt laukumu pie ostas piestātnes nr. 40 A jeb iepretim teātra namam Jūras vārti, kā arī piebraucamo ceļu uz nekustamo īpašumu Fabrikas ielā 12.

 

Savukārt viena no dzīvākajām Ventspils ielām – Inženieru –tiks rekonstruēta posmā no Dzeņu ielas līdz Katoļu ielai un no Kuldīgas ielas līdz Pļavas ielai.

 

Posmā no Lielā prospekta līdz Latgales ielai tiks rekonstruēta arī Brīvības iela. Tāpat iecerēts arī rekonstruēt servitūta ceļu uz nekustamo īpašumu Rūpniecības ielā 24, kā arī Kroņa ielu posmā no Vasarnīcu ielas līdz Loču ielai.

 

Plānotie darbi vēl turpinās

Pašreiz, kamēr laika apstākļi ļauj, norit rekonstrukcijas darbi vēl vairākos ielu posmos – Sanatorijas ielā, Latgales ielā, Celtnieku ielas posmā no Siguldas ielas līdz Talsu ielai. Tāpat notiek Krasta ielas izbūve starp Virves ielu un Medus ielu, Dzintaru ielas rekonstrukcija posmā no nekustamā īpašuma Ziemeļu ielā 21 līdz nekustamajam īpašumam Dzintaru ielā 92. Tiek turpināti arī darbi pie neapgūto teritoriju Dzintaru ielā 68 sakārtošanas un infrastruktūras izbūves Kaiju ielā 9 – Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, kur šobrīd top divas jaunas ražošanas ēkas.

 

Aizvien vēl notiek vērienīgi rekonstrukcijas darbi Kustes dambī posmā no Fabrikas ielas līdz pilsētas robežai. Satiksme šajā posmā tiek regulēta ar luksoforu palīdzību; gaidot iedegamies zaļās gaismas signālu un vērojot, kā notiek rekonstrukcijas darbi, iedzīvotājiem radies jautājums: kādēļ iela tiek izbūvēta tik zemu? Ventspils brīvostas pārvaldes speciālisti skaidro, ka, projektējot ielu segumu, tiek ņemts vērā to garenkritums un šķērskritums, lai panāktu ātrāku ūdens noteci. Tāpat, projektējot ielas, tiek pievērsta uzmanība tam, lai nākotnē novērstu ūdens aizplūšanu no ielas uz blakus esošajiem nekustamajiem īpašumiem. Arī Kustes dambja rekonstrukcijas projektā visi šie principi tiek ievēroti. Īpaša uzmanība tam pievērsta tādēļ, ka, iepriekš izbūvējot Kustes dambi, šis apstāklis nav ticis ņemts vērā.

 

Taču iedzīvotāji tiek aicināti par ielas izskatu lemt pēc būvdarbu beigām, jo bieži vien būvniecības procesā var rasties maldīgs iespaids par konkrētiem risinājumiem.

 

Projekta nr. 3DP/3.3.1.3.0/10/IPIA/SM/002 – Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām – realizācija tika uzsākta 2010. gadā, bet pabeigt visus plānotos darbus iecerēts līdz 2015. gada 3. ceturksnim.

 

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 36,6 miljoni eiro, no tiem 85% ir ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

 

Arī Kustes dambja vērienīgā rekonstrukcija turpinās, un autovadītājiem kādu laiku vēl būs jāsamierinās ar satiksmes ierobežojumiem.

 

Būvdarbi aizvien vēl notiek Latgales ielā.

 

Lielā prospekta rekonstrukcija tiks sākta ar jaunas ietves izbūvi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: