Jaunais velotriālists ARVIS DERMAKS šovasar kļuva jau par trīskārtēju pasaules čempionu, šoreiz triumfējot junioru klasē, taču apetīte uz titulu izcīnīšanu vēl mazumā nav gājusi. Sarunā ar Ventas Balsi sportists gan atzīst, ka ļoti gribētu lielāku konkurenci Latvijā, taču, lai tā būtu, nepietiek tikai ar pašu braucēju vēlmi vien.

Sāksim ar šīs vasaras lielāko notikumu – tavu uzvaru pasaules čempionātā. Pirmie divi posmi bija pārliecinoši tavi, bet trešā posma pirmajā aplī bija ļoti daudz soda punktu. Kas notika? Netiki galā ar nerviem?

– Nē, tā nebija. Mans brālis Ansis vispār brīnās, kā es sacensībās varu būt tik mierīgs. Gandrīz vispār neuztraucos. Piemēram, pirmajā posmā bija daudz problēmu ar tehniku – saplīsa bremzes, ķēde, riepa. Taču tas nekā neietekmēja manu braukšanu. Turpināju braukt tāpat kā pašā sākumā. Pēdējā posmā varbūt šķēršļu sekcijas nebija īsti manā stilā. Bija jāveic grūti, bet tomēr izdarāmi lēcieni. Daudzi izvēlējās riteni pārcelt, pieliekot pie zemes kāju, bet es centos lēkt pa taisno. Pirmajā aplī nesanāca, tāpēc bija daudz soda punktu, bet otrajā viss izdevās. Ja tā nenotiktu, gan jau par trešo titulu mēs šobrīd nerunātu.

Tad sanāk, ka drīzāk pārrēķināji savus spēkus?

– Es to sauktu par neveiksmi. Pirmajā aplī nepaveicās, bet tālāk jau viss bija kārtībā. Trīs nedēļas biju prom no mājām, gulēju mašīnā un teltī. Tas ir grūti, tāpēc dažreiz vari domāt tikai par to, ka ātrāk gribi tikt mājās. Nav vairs ne motivācija, ne kā.

Tas, ka vari kļūt par čempionu, gan jau tomēr bija motivācija?

– Vispār jau nekas tāds nebija plānots. Uz pirmajām sacensībām Spānijā braucu ar domu tikai pēc iespējas labāk nobraukt. Galu galā, man tas ir tikai pirmais gads junioros. Konkurenti izrādījās tiešām švakāki, un pirmajos divos posmos viņus krietni sakapāju. Pēdējam posmam spēku nedaudz pietrūka, bet tomēr tas, ka es centos lēkt pa taisno, deva labumu. Biju tomēr gaidījis lielāku konkurenci. Kad gāju trenēties kopā ar citiem, bija redzams, ka brauc viņi labi, bet sacensībās gan neko īpašu neparādīja. Tas mani pat izbrīnīja.

Visu interviju lasiet 19. septembra laikrakstā "Ventas Balss"!

Foto: ghettofamily.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: