Latvijas šprotu ražotāji starptautiskajā pārtikas industrijas izstādē "World Food Moscow-2014" par dažāda veida konserviem saņēmuši četras zelta un vienu sudraba medaļu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja biedrības "Rīgas šprotes" vadītājs Imants Cīrulis.

Zeltu saņēma SIA "Gamma-A" par šprotēm želejā, SIA "Līcis 93" Kolkas cehā ražotās šprotes eļļā kārbiņā ar polimēra vāciņu un Ģipkas cehā ražotās šprotes stikla burciņā, kā arī SIA "Ventspils ZKK" ražotās "Apceptās brētliņas sinepju mērcē".

Savukārt sudraba medaļa piešķirta SIA "Sabiedrība IMS" par konserviem "Ceptas brētliņas tomātu mērcē".

Kā atzina Cīrulis, neraugoties uz Krievijas noteikto pārtikas embargo, nelabvēlīgo ģeopolitisko situāciju saistībā ar notikumiem Ukrainā, kā arī rubļa vērtības kritumu, Krievijas tirgus tomēr strauji aktivizējas un Latvijas zivju konserviem neesot nekādu problēmu ar noietu.

"Tirgus nav apstājies, tieši pretēji - parādās aizvien lielāka interese. Šprotes un zivju konservi kopumā ir prece, ko ērti pārvadāt un var uzglabāt, tas arī nosaka lielo interesi no iepircējiem. Krievijā šprotes gandrīz neražo, veikalos tās lielākoties izpirktas, līdz ar to šī niša joprojām ir ļoti perspektīva," sacīja Cīrulis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: