Ir apstiprināti saistošie noteikumi „Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Ventspils pilsētas pašvaldībā”.

Tāpat kā iepriekšējos gados, noteikts, ka nekustamā īpašuma nodoklis Ventspils pilsētas pašvaldībā netiks piemērots dzīvojamo māju palīgēkām (izņemot garāžas). Palīgēkas, izņemot garāžas, nolemts neaplikt ar nekustamā īpašuma nodokli, lai nepalielinātos nodokļa par mājokli kopējais apmērs, kā arī ņemot vērā, ka daudzos gadījumos Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētie dati par dzīvojamo ēku palīgēkām joprojām neatbilst dabā esošajam stāvoklim.

 

Nolūkā veicināt nodokļa maksātājus sakārtot savus nekustamos īpašumus, būvēm, kuras tiks atzītas par vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm, tiks piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3 procentu apmērā no būves vai šai būvei piekrītošās zemes kadastrālās vērtības (augstākās no tām). Šādu būvju statusa noteikšanu un tā atcelšanu veic domes Būvniecības administratīvā inspekcija.

 

Lai lietderīgi izmantotu pašvaldības administratīvo resursu parādu piedziņas jautājumos, nodokļa maksāšanas paziņojuma piespiedu izpilde tiks uzsākta ne vēlāk kā septiņu gadu laikā no nodokļa samaksas termiņa iestāšanās brīža.

 

Noteikumi stāsies spēkā 2015. gada 1. janvārī un tiks piemēroti nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinam un maksāšanas paziņojumu sagatavošanai, sākot ar 2015. taksācijas gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: