No 318 dienas skolu devīto klašu izglītojamiem, kuri 2014. gada jūnijā saņēma apliecību par vispārējo pamatizglītību, 194 (61%) turpina mācības vispārizglītojošajās vidusskolās.

113 (35,6%) izvēlējušies profesionālās izglītības iestādes (78 mācās Ventspils Tehnikumā), 2 mācās vakara vidusskolā, 6 mācās ārzemēs 1 izglītojamais uzsācis darba gaitas, bet 2 nestrādā un nemācās.

 

No 11 Vakara vidusskolas 9. klašu absolventiem, mācības Vakara vidusskolā turpina 2 izglītojamie, profesionālajās izglītības iestādēs – 6 (Ventspils tehnikumā – 5), 1 mācās koledžā, 1 strādā un 1 pagaidām nestrādā un nemācās.

 

No 217 dienas apmācības vidusskolu absolventiem, kuri izglītību ieguva sešās Ventspils izglītības iestādēs, 158 turpina studijas augstskolās, 20 koledžās, 19 strādā, no tiem 4 strādā ārzemēs, bet 2 zināšanas papildina dažādos kursos un 15 absolventi papildus teorētiskajām vidusskolas zināšanām apgūst arī praktiskās zināšanas, turpinot mācības profesionālajās izglītības iestādēs.

 

Aizvadītajā mācību gadā Ventspils vakara vidusskolu absolvēja 40 12. klases izglītojamie, no kuriem 24 turpina darba gaitas, 8 mācās augstskolās, 2 mācās ārzemēs, 4 absolventi mācās profesionālajās izglītības iestādēs, 1 apmeklē kursus, bet 1 absolvents meklē darbu.

 

Populārākā augstākā izglītības iestāde 2014. gada dienas vidusskolu beidzējiem ir Rīgas Tehniskā Universitāte, kurā mācās 30 vidusskolu absolventi, bet kā otra biežākā studiju vietas izvēle ir Latvijas Universitāte, kurā mācās 30 ventspilnieki, savukārt Ventspils Augstskolā studijas uzsākuši 18 Ventspils skolu beidzēji. Ceturtajā pozīcijā ierindojās Jūras akadēmija, kurā no Ventspils studē 15 absolventi.

 

Attiecībā uz studiju virzieniem, kurus izvēlējās topošie augstskolu absolventi, tad pirmajā vietā ir datorzinātnes (studē 11 Ventspils skolu beidzēji), otrs populārākais studiju virziens Ventspils vidusskolu absolventu vidū ir kuģu vadība (10 absolventi), bet trešajā vietā biznesa vadība (9 absolventi).

 

Jāatzīmē, ka 85 jeb 47,7% no studējošajiem 12. klašu absolventiem, mācās augstākajās mācību iestādēs inženierzinātņu un dabaszinātņu specialitātēs.

 

“Salīdzinot šos rādītājus ar statistiku par 2013. gada absolventiem, rādītāji būtiski neatšķiras, - informē Ventspils Izglītības pārvaldes skolu metodiķe Inguna Rudēvica, - bet var atzīmēt, ka proporcionāli palielinājies to 9. klašu absolventu skaits, kuri pēc pamatskolas beigšanas izvēlas mācīties tālāk profesionālajās izglītības iestādēs, bet 12. klašu absolventu vidū šis skaits samazinās. Tas varētu liecināt, ka arvien vairāk jauniešu saprot, ka lielākas iespējas atrast savu vietu darba tirgū ir, pateicoties profesionālajai izglītībai. Cerams, ka, turpinot profesionālo izglītības iestāžu modernizāciju un to prestiža celšanu, arvien vairāk izglītojamo savlaicīgi jau pēc 9. klases izvēlēsies konkrēto zināšanu apgūšanu profesionālajās izglītības iestādēs, tādējādi nodrošinot savu nākotni darba tirgū”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: