Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta „Ventspils Startptautiskais radioastronomijas centrs” darbinieki, veicot VeA optiskā kabeļa pārbaudi, konstatēja, ka Ventspils – Kolkas šosejas 6.km pirms pagrieziena uz Pīpiķiem ir norakts grunts virsējais smilšu slānis, atsedzot optisko kabeli, kaut arī ir optiskā kabeļa norādes, līdz ar to radot materiālus zaudējumus VeA.

VeA VSRC darbinieki apbraukājot tuvējo apkaimi konstatēja, ka netālu esošajā Pīpiķu ciemā vairākās vietās notiek celtniecības darbi, kur tiek izmantotas baltās smiltis, kādas tikušas izraktas arī atsedzot kabeli. Šāda veida patvaļīga grunts virsējā slāņa atrakšana VeA būs radījusi turpat 500 eiro lielus zaudējumus, jo vietā, kur smiltis izzagtas, tās ir jāieved atpakaļ aptuveni 10 m3 apmērā. Tāpat ir jāsaskaņo darbi, lai smiltis varētu nogādāt jau minētājā vietā, jo virs kabeļa iet elektrolīnija un zem tās ar ekskavatoru strādāt nedrīkst.

Ventspils Augstskola vēlas vērst uzmanību, ka šādas patvaļīgas darbības nevar veikt, jo tas ir bīstami gan pašiem racējiem, gan pēc tam pārējai sabiedrībai, jo vadi var tikt pārrauti un radīt bīstamas situācijas, ja tie ir atklāti un atsegti. Cerot uz zaudējumu atgūšanu, Ventspils Augstskola vērsusies policijā ar lūgumu izmeklēt situāciju un, ja nepieciešams, ņemt grunts virsējā slāņa paraugus un salīdzināt tos ar tuvumā veikto celtniecības darbu smilts paraugiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: