Siltumapgādes uzņēmums "Ventspils siltums" 10.septembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedzis jaunu siltumenerģijas tarifa projektu, kas paredz par 2% samazināt apkures tarifu Ventspilī, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Šāds priekšlikums par siltuma tarifa samazinājumu iespējams tāpēc, ka Pārventā ir pabeigta faktiski jaunas katlumājas būvniecība ar jauniem katliem, kuros kā kurināmo izmanto šķeldu. Paliek arī viens katls uz akmeņoglēm, jo atsevišķos gadījumos vajadzīgs tehnoloģiskais tvaiks," skaidroja Lembergs, uzsverot, ka šķelda ir lētāks kurināmais nekā akmeņogles, līdz ar to iespējams samazināt tarifu.

 

Kamēr regulators izskatīs tarifa projektu, paies vairāki mēneši, un jaunais samazinātais tarifs varētu stāties spēkā apmēram pēc pusgada.

 

Ventspilī pēdējo reizi apkures tarifs tika samazināts 2013.gada decembrī, kad apkure kļuva lētāka par 5,7%. Apkures tarifs Ventspilī pašlaik ir 59,58 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: