Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lielā laukuma pārvērtības

Lielā laukuma rekonstrukcija turpinās, arvien uzskatāmāk iezīmējot tā dimensijas un krāsās un formās. Dažviet strikti ievilktās līnijas veido pat tādu kā spoguļattēlu, kas labi redzams attēlā. Ventspilnieku interese pat Lielo laukumu neatslābst, jo laukumam, kas tik ilgi gaidījis savas pārvērtības, Ventspils vizuālajā tēlā ir sava īpašā nozīme. No darba rezultāta atkarīgs, vai tas saglabās centrālo vietu ne tikai pilsētas ģeogrāfijā, bet arī cilvēku sirdīs.

Stieņu supermeni Lietuvas talantos

Šova Latvijas zelta talanti ceturtās sezonas finālisti – ielu vingrotāji brāļi Kozlovi – iekļuvuši arī Lietuvas talantu televīzijas šovā.

2.lpp. Viedoklis: «Baltijas ceļš», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Notikumi Ukrainā nav likuši sarosīties un mainīt uzvedību Latvijas valdībai, politiķiem un dažāda ranga atbildīgajām personām. Ja neskaita tukšu muldēšanu par sankciju sekām un politisko cirku, kas raksturīgs priekšvēlēšanu laikam. Tauta gan nesēž, rokas klēpī salikusi. Karš kaimiņvalstī piespiedis mosties dažādām kustībām un daudziem reiz jau bijušiem tautu iedvesmojošiem pasākumiem iedevis otro elpu.»

3.lpp.

Aizvien mudinās sakārtot īpašumus

Ventspils pašvaldība turpinās nepiemērot nekustamā īpašuma nodokli dzīvojamo māju palīgēkām, savukārt paaugstinātu nodokli joprojām maksās graustu īpašnieki.

Skolas saņem Zaļo karogu

Šogad 98 izglītības iestādes iegūs Starptautiskās ekoskolas statusu un Zaļo karogu, tā apliecinot savus panākumus vides izglītības un aizsardzības veicināšanā.

4.lpp. Novadā. Libkovskis koordinē projektus

Internetā atrodami dokumenti, kas apliecina – bijušais novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Libkovskis turpina darboties pašvaldības uzņēmumā.

Katlumāju Ugālē sola nākamgad

Saskaņā ar sākotnējiem plāniem, šobrīd Ugālē jau bija jābūt uzbūvētai jaunajai katlumājai, taču joprojām nav pat uzsākta tās projektēšana.

Atsakās no reklāmas iespējas

Šīs nedēļas nogalē visā Latvijā notiks akcija Atvērtās dienas laukos. Tajās sevi gatavi reklamēt tikai daži mūsu novada tūrisma pakalpojumu sniedzēji.

5.lpp. Vide. Dzejas dienu baravikas

Baravikas un citas bekas, kas, nenoliedzami, ir vienas no pašām garšīgākajām sēnēm mūsu mežos, ļaužu prātus pārņēmušas joprojām. Šķiet, lielais baraviku trakums jau ir aiz muguras, taču nu mežos parādījušās arī citas sēnes, kuru lasīšana ir ne mazāk aizraujoša.

Baltijas medūzas nav kaitīgas

Jūras piekrastē Ventspils pusē parādījušās medūzas – to ir ļoti daudz. Kāds iemesls tās sapulcējis, vēlas uzzināt ventspilnieki.

Neparasta sēne

Sēne, kas atgādina puķi vai zvaigzni – arī tāda sastopama mūsu mežos. Šī ieraudzīta Talsu pusē.

6.lpp. Sports. Grišuņinam trīs cīņas un uzvara Dagestānā

Ventspils bokseris Nikolajs Grišuņins veiksmīgi aizvadījis plašas starptautiskas sacensības Dagestānā, izcīnot uzvaru visās trijās cīņās un triumfējot svara kategorijā līdz 91 kg.

19. reizi metīs akmeņus

Svētdien Ventspils pludmalē risināsies jau tradicionālās akmens mešanas sacensības, kuras pirms 19 gadiem iedibināja vieglatlētikas treneris Māris Grīva.

Rodeo – otrais posmā un sezonā

Latvijas motokrosa čempionāta pēdējā posmā Dobelē komanda Rodeo izcīnīja otro vietu, līdz ar to tiekot pie sudraba kausa arī sezonas kopvērtējumā.

7.lpp.

Aizmirstais žanrs

Ventspilniekiem pēc ilgiem laikiem būs iespēja baudīt operetes iestudējumu Latvijas mūziķu sniegumā ar tādu pasaulslavenu mākslinieku kā Sonora Vaice un Ingus Pētersons piedalīšanos.

Baltu vienības diena

Ar ugunskuru un kopīgām dziesmām 22. septembrī plkst. 20 vakarā uz vaļņa pie Livonijas ordeņa pils atzīmēs Baltu vienības dienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: