Ventspilnieki pamatoti lepojas ar savām bibliotēkām. Tās jau sen kļuvušas par izglītības un kultūras centriem pilsētā. Pie Ventspils Galvenās bibliotēkas stūres nu jau vairākus gadus atrodas ASTRA PUMPURA. Viņa par direktori kļuva zīmīgā datumā – 11.11.2011.

Vai esi papētījusi, ko šī skaitļu virkne nozīmē?

– Ar numeroloģiju neaizraujos, taču tāpat zinu, ka datums ir labvēlīgs. Pāris dienu vēlāk – 13.11.2011. – es kļuvu par vecmāmiņu savai otrajai mazmeitiņai Alisei. Vienpadsmitā gada vienpadsmitais mēnesis man bija bagāts un nozīmīgs.

Esi ventspilniece vai ienācēja šajā pilsētā?

– Esmu ventspilniece jau otrajā paaudzē. Mani vecāki jau bija šīs pilsētas iedzīvotāji, savukārt manas mammas vecāki ir rīdzinieki, tēva vecāki – no Sabiles puses.

Profesijas izvēle...

– Bija likumsakarīga, jo grāmatas lasīju citu pēc citas. Mana mamma bija liela grāmatniece, viņa, tāpat kā daudzi kādreiz darīja, pirka grāmatas visas pēc kārtas. Vēl maza gāju līdzi brālim uz Gāliņciema bibliotēku mainīt grāmatas. Lasīt man ļoti patika, un jau kopš bērnības zināju, ka mana dzīve būs saistīta ar grāmatām – strādāšu bibliotēkā, skolā vai bērnudārzā. Tā kā zīmēšana, kuras prasme bērnudārza pedagogam nepieciešama, nav mana stiprā puse, izvēlējos kļūt par bibliotekāri un iestājos Latvijas Valsts universitātē.

Visu interviju lasiet 1. septembra laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: