Vērojot zīmes dabā, laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē, ka septembris būs nedaudz vēsāks un mitrāks, nekā ierasts.

Šoruden bagātu ražu sola pīlādži, lazdas un ozoli, kas liecinot par to, ka rudens būs garš un lietains. Ja lielā pīlādžu un riekstu raža sola lietainu rudeni, lielā ozolzīļu raža - dziļu rudeni, savā mājaslapā raksta Bukšs.

Jau novērojot zīmes martā un janvārī, Bukšs prognozēja, ka septembris temperatūras un nokrišņu ziņā būs tuvu normai, tomēr nedaudz vēsāks un mitrāks nekā parasti.

Septembra pirmā puse būšot mēreni silta un pārsvarā saulaina, nokrišņi būs tikai īslaicīgi. Naktis būs salīdzinoši vēsas, un vietām var būt pa kādai rudens salnai. Mēneša vidū nokrišņu dienas laikā būs biežāk, bet jau septembra beigās laiks kļūšot īsti rudenīgs. Pirmajā rudens mēnesī būs vairākas vējainas dienas, krusa. Līdzīgi laika apstākļi esot gaidāmi arī oktobra pirmajās dienās.

Nākamajā nedēļā meteoroloģiskā vasara pakāpeniski beigsies un laiks kļūs rudenīgāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Jau nedēļas pirmajās dienās kļūs vēsāks, jo dienas būs mākoņainas, vējainas un lietainas. Pirmdien un otrdien gaisa temperatūra dienas laikā nebūs augstāka par plus 20 grādiem - tā būs plus 14, plus 18 grādu robežās.

Pirmdiena būs nomākusies, gaidāms ilgstošs lietus, kas atsevišķos rajonos nesīs ievērojamu nokrišņu daudzumu. Gaidāma arī vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē.

Nedēļas otrajā pusē starp mākoņiem atkal parādīsies saule un gaisa temperatūra nedaudz pakāpsies - līdz plus 17, plus 22 grādiem. Tomēr vidējā gaisa temperatūra Latvijā būs zem plus 15 grādiem, kas nozīmē, ka meteoroloģiskā vasara pakāpeniski beigsies.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: