Pārventā dzīvojošie tranzītkara aculiecinieki beidzot var atviegloti uzelpot - vienai no apsardzes kompānijām, kas kopš gada sākuma piedalījās uzņēmuma Ventbunkers attiecību skaidrošanā, ir atņemta darbības licence, un cīņas lauku tā vismaz pagaidām pametusi.

Tagad biroju apsargā Koblenz drošība, savukārt TM Security laiza gūtās brūces, un, acīmredzot, domā par Iekšlietu ministrijas Licencēšanas komisijas lēmuma pārsūdzēšanu.

TM Security džipi no Sanatorijas ielas 29 nama apkaimes pazuduši pagājušajā nedēļā. Tas nozīmē, ka iekšā ir Šveices advokāta Rudolfa Meroni pārstāvētā spārna cilvēki, nevis akcionāra Oļega Stepanova algotņi.

Ventas Balss jau rakstīja, to savā lēmumā par pareizu atzinis arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis. Saskaņā ar Uzņēmuma reģistra datiem, tieši meroniešiem tur jāatrodas, un biroju pienākas apsargāt viņu algotajai apsardzes firmai Koblenz drošība.

Kā vakar uz vietas novēroja Ventas Balss, dzeloņstieples ap pagalma sētu joprojām ir apvilktas, taču no vasarā sastopamās apsargu armādas un viņus laiku pa laikam novērojušajiem policistiem, ne vēsts. Atsaucoties uz namruņa signālu, laukā iznāca viens apsargs. Viņš pastāstīja, ka Ventbunkera darbinieku birojā neesot, tikai Koblenz drošība apsardze. Savukārt TM Security cilvēki aizgājuši pirms dienām piecām.

Šobrīd nav īsti skaidrs, vai pēdējie arī turpmāk varēs sniegt apsardzes pakalpojumus. Kā skaidro Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš, lēmums ir pārsūdzams, taču šī iespēja neapturot lēmuma izpildi. Tātad faktiski TM Security šobrīd nemaz nevar strādāt. Divu dienu laikā kompānija savus komentārus tā arī nesniedza. Arī Iekšlietu ministrija neatklāj, kādi konkrēti bijuši apsargu pieļautie pārkāpumi, taču nav šaubu, ka lēmums pieņemts balstoties uz Normunda Grūbja secinājumiem par šo konfliktu. Stepanovieši tos jau apsolījušies pārsūdzēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: