Ventspils pilsētas dome konceptuāli atbalstījusi sabiedriskā centra būvniecību Gāliņciema bibliotēkā. 

Ņemot vērā Pārventas bibliotēkas veiksmīgi izveidoto modeli - bibliotēka kā mikrorajona kultūras un sabiedriskais centrs, arī jaunā Gāliņciema bibliotēkas ēka nodrošinātu iedzīvotājiem vietu, kur ne tikai iegūt informāciju un zināšanas, saņemt bibliotēkas pakalpojumus un izmantot tās resursus, bet arī sabiedriskās saskarsmes centru, kur saturīgi pavadīt brīvo laiku dažādām interešu un vecuma grupām, vietu, kur senioriem  un citiem interesentiem apgūt datorprasmes, iepazīties ar pašvaldības dokumentiem un tos apspriest. Jaunajā bibliotēkā plānots izveidot bērnu un jauniešu centru gan lasīšanas veicināšanas programmu apguvei, gan plašākai pakalpojumu izmantošanai, kultūras un izglītības pasākumu norisei.

Izstrādāta Gāliņciema bibliotēkas-sabiedriskā centra telpu programma, un tā konceptuāli atbalstīta Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas 2013.gada 13.novembra sēdē un 2014.gada 25. jūnija sēdē. Telpu programmā paredzēti 400 m2 slēgtas telpas un 70 m2 āra terase.

Gāliņciema bibliotēka dibināta 1954.gadā. No 2003.gada bibliotēka atrodas bibliotēkas vajadzībām piemērotās telpās Kuldīgas ielā 110, un tās platība ir – 89 m2.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: