11. augustā Ventspilī ieradīsies konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2014” 2. kārtas vērtēšanas komisija. Atgādinām, ka Ventspils pilsētas pašvaldība ieguvusi titulu „Eiropas Gada pašvaldība 2012”.

Komisijas sastāvā Ventspili apmeklēs 14 dažādi ministriju, iestāžu un uzņēmumu pārstāvji, tajā skaitā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāre Mudīte Priede, LPS priekšsēža padomniece Olga Kokāne, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Veselības ministrijas, AS „Swedbank”, AS „Lauku Avīze”, SIA „Lattelecom”  un žurnāla „Logs” pārstāvji un vērtētāji no VARAM Reģionālās politikas departamenta un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja. Ventspils pilsētas pašvaldību vizītes laikā pārstāvēs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš, Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele, domes deputāti, nodaļu, iestāžu un kapitālsabiedrību pārstāvji – kopskaitā 22 cilvēki.

Vizītes sākumā viesi Ventspils Livonijas ordeņa pilī tiksies ar Ventspils pilsētas domes izpilddirektoru Aldi Ābeli, kur komisija tiks iepazīstināta ar Ventspils attīstību šo divu gadu laikā, bet pēc tam tiks veltīts laiks jautājumiem un atbildēm attiecībā uz „Eiropas Gada pašvaldības 2014” titula iegūšanu. Šīm sarunām sekos ekskursija pa Ventspils Livonijas ordeņa pili, bet pēc tās – objektu apskate.

Vērtēšanas komisija divās grupās kopā ar pašvaldības pārstāvjiem apmeklēs dažādas iestādes Ventspilī, vērtējot tās nominācijās „Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam” (apakšnominācija „Pašvaldība veselam iedzīvotājam”) un „Pašvaldība iedzīvotāju iesaistīšanai” (apakšnominācija „Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai”). Viņi viesosies Ventspils poliklīnikā, Ūdens piedzīvojumu parkā, Piedzīvojumu parkā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Ventspils Digitālajā centrā, Ventspils Tehnikumā, Ventspils 2. pamatskolā, pirmsskolas izglītības iestādē „Eglīte” un Ventspils Augstskolā. Katrā vietā komisijai tiks sniegts ziņojums par konkrētās iestādes mērķi un tās nozīmi ventspilnieku dzīvē.

Dienas noslēgumā viesi un Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvji pulcēsies Pārventas bibliotēkā un izmēģinās savus spēkus uz āra trenažieriem.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: