Baltijas čempionāta noslēdzošajā posmā motokrosā MX1 un MX2 klasēs veiksmīgi aizvadījuši Ventspils motokluba Rodeo sportisti.

Čempionāta noslēdzošajā posmā, kas sestdien un svētdien norisinājās Lietuvā, Pakrojis pilsētā, Rodeo sportisti piedalījās visos sacensību posmos, kas vainagojās ar Dāvja Līva uzvaru MX1 klases kopvērtējumā un Baltijas Čempiona titulu, savukārt viņa jaunais komandas biedrs - Kristers Drevinskis - MX2 klases kopvērtējumā izcīnīja 2.vietu pēc 3 aizvadītiem posmiem, piekāpjoties igauņu sportistam Andre Park , 3. vietā atstājot Robertu Justu, kurš nepiedalījās pirmajā sacensību posmā Igaunijā.

Ja uz Lietuvu Līvs devās kā vicelīderis, atpaliekot no igauņu sportista Lauri Lehtlas par 19 punktiem, tad pirms nedēļas iegūtā pleca trauma nedeva pārliecību, ka motosportists būs spējīgs piedalīties izšķirošajās cīņas un aizvadīt rezultatatīvus braucienus.

Pirmajā braucienā Dāvim izdevās lielisks starts un pusdistanci viņš atradās līdera pozīcijā, taču tad mājinieks Armīnas Jasikonis veica vairākus apdzīšanas manevrus izvirzoties vadībā.

Dāvim finišā izdevās nosargāt 2.vietu, jo uz „pēdām mina” ukrainis Mikola Paščinsky, igaunis Andero Lusbo un Lauris Freibergs. Otrajā braucienā neveiksmīgs starts, saķeršanās ar konkurentiem pirmajā starta līkumā un 6. pozīcija pirmā apļa beigās, agresīvi uzbrukumi un cīņas nesekoja, kam par iemeslu bija motocikla defekts - nolauzts motora stiprinājums, bet Dāvis spēja nosargāt 6. pozīciju brauciena finišā un ar to pietika, lai ar 37 punktiem posmā un 99 punktiem kopvērtējumā izcīnītu Baltijas Čempiona titulu. Otrajā vietā Andero Lusbo – 86 punkti, 3.vietā - Lauri Lehtla - 81 punkts.

Arvis Sanders Ventspils motokluba RODEO menedžeris: «Šogad Baltijas Čempionāts tika atjaunots jaunā kvalitātē, jo bija rīkots paralēli ar nacionālajiem valstu čempionātiem, tas nozīmē, ka organizatoriskais līmenis, balvu fonds un dalībnieku sastāvs liecināja par kvalitatīvām sacensībām, pie kopsaucēja nākot visām trim Baltijas valstu motosporta federācijām. Patīkami, ka jauno čempiona titulu izdevās izcīnīt Dāvim Līvam, kā arī Kristera Drevinska - 2.vieta MX2 klases kopvērtējumā, ir šo sportistu neatlaidīgas cīņas un stabilitātes gala rezultāts. Moto sezona ir ļoti gara, un nav viegls uzdevums sportistiem nostartēt augstā līmeni no aprīļa līdz oktobrim, kur savas korekcijas paspēj ieviest arī traumas. Lai kļūtu par Baltijas čempionu, bija atzīstami jānostartē visos trijos čempionāta posmos, protams, ne visi predententi un konkurenti, dažādu iemeslu vadīti, neieradās uz visiem trīs sacensību posmiem, kas mūsu gadījumā nemazina izcīnītā čempiona nosaukuma saldo garšu»

Nākošās sacensības norisināsies 23.augustā Tartu ,kur Rodeo sportisti piedalīsies Igaunijas atklātā čempionāta posmā un 24.08. Gulbenē , Latvijas Kausa izcīņas 5.posma sacensībās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: